Gemeentehuis Boston vlaggen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2021 door Redactie

Gemeentehuis Boston weigert vlag met christelijke tekst uit te hangen

Het gemeentehuis van Boston weigert een vlag met een christelijke tekst uit te hangen. Het verzoek om de vlag uit te hangen werd in 2017 ingediend door een conservatieve christelijke organisatie Camp Constitution. De Amerikaanse organisatie onderneemt met de hulp van belangenbehartiger Liberty Counsel nu juridische stappen, meldt de Christian Post. "Het is duidelijk discriminatie op basis van de christelijke overtuigingen van Camp Constitution", aldus Liberty Counsel voorzitter Mat Staver.

Op de vlag in kwestie staat de Latijnse tekst: "SICUT, PATRIBUS, SI DEUS NOBI." In het Nederlands vertaald betekent dit: "God zij met ons, zoals hij was met onze vaderen." De christelijke organisatie Camp Constitution diende in 2017 een verzoek in bij het gemeentehuis van Boston om op twee dagen de vlag met de christelijke tekst uit te hangen. De gemeente wees het verzoek van de organisatie af.

Ondertussen staat Boston regelmatig toe dat niet-religieuze organisaties en ambassades van landen hun vlag te laten vieren voor het gemeentehuis, soms met andere religieuze symbolen. Zo hing de vlag van Turkije tussen 2005 en 2019 minstens dertien keer uit. "Op deze vlag zijn de ster en de maan van het islamitische Ottomaanse Rijk te zien", beargumenteert Staver. Op basis van dit voorbeeld laat de voorzitter van Liberty Counsel zien dat er wel degelijk religieuze symbolen voor het gemeentehuis van Boston op een vlag mogen worden gepresenteerd.

Volgens christelijke belangenbehartiger Liberty Counsel is de afwijzing een vorm van discriminatie richting de christelijke organisatie. Camp Constitution en Liberty Counsel zoeken uit welke juridische stappen zij kunnen zetten. "Er zit een groot verschil tussen het verdragen van religie door de overheid en de vrijheid van meningsuiting", aldus Staver.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen