Ira Miller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

25 juni 2021 door Dirk van Genderen | CBN News

104-jarige pakt 1000e schoenendoos in: "Ik wil Jezus' liefde blijven delen"

Voor de 104-jarige Ira Miller is het bijna elke dag van het jaar Kerst. Sinds 2016 pakt hij schoenendozen in om tijdens Kerst uit te delen aan kinderen wereldwijd via Operation Christmas Child. Begin van dit jaar passeerde hij de grens van duizend schoenendozen.

Hij begon met het vullen van schoenendozen in zijn kleine kerk in West-Virginia. Van de 35 dozen in dat jaar vulde Miller er 21. In 2017 stelde hij zich ten doel honderd dozen te vullen ter ere van zijn 100e verjaardag.

Hij ziet zo’n gevulde schoenendoos als veel meer dan speelgoed en schoolspullen. "Ik hoop dat de kinderen gezegend zullen worden en besef dat God voor hen zorgt en dat er hoop voor hen is", vertelde hij op zijn verjaardag. Met hulp van zijn dochter Debbie Welch pakte hij in dat jaar honderd dozen in.

"De Heere heeft me gezegend en ik wil nog steeds iets doen voor de kinderen die de Heere nog niet kennen", aldus Miller. "Ik geef Hem alle dank en eer."

"Ik wil de liefde en de hoop van Jezus Christus zo lang mogelijk blijven delen met kinderen over de hele wereld."

Op zijn honderdste verjaardag besloot hij bij te gaan houden hoeveel schoenendozen hij heeft ingepakt. Toen hij afgelopen 27 januari 104 werd, passeerde hij de grens van duizend gevulde schoenendozen. Het inpakken van de schoenendozen is inmiddels een familiegebeurtenis geworden voor Miller, zijn kinderen en kleinkinderen. Er wordt zelfs gebeden dat de Heere de inhoud van de schoenendozen zal zegenen voor de kinderen die ze ontvangen.

Speciale inhoud
De 1000e doos werd met speciale spullen gevuld, spullen die belangrijk waren in het leven van Miller. "Mijn vader was timmerman", vertelt zijn dochter Debbie. "De twee kleine John Deere tractoren die hij ooit maakte, gingen in die doos, evenals een Bijbel, een kardinaal (de staatsvogel van West-Virginia), een kleine schoolbus en het kleine damspel waarmee hij als kind speelde."

In de jaren veertig van de vorige eeuw woonde Miller in Washington DC een serie bijeenkomsten bij waar evangelist Billy Graham sprak. Hij had nooit kunnen denken dat hij nu schoenendozen zou vullen voor de organisatie van Franklin Graham, de zoon van Billy Graham. Hij hoopt nog een poosje door te kunnen gaan. "Ik wil de liefde en de hoop van Jezus Christus zo lang mogelijk blijven delen met kinderen over de hele wereld. De Heere heeft mij gezegend, zolang ik adem, wil ik door blijven gaan."

Bovenstaand bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: Samaritan’s Purse

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen