Joël Voordewind, ambassadeur van de Vergeten Lijst - ZOA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2021 door Patrick Goede

Waarom er te weinig aandacht is voor Burundi volgens Joël Voordewind

Burundi, een land dat volgens ZOA en oud-Kamerlid Joël Voordewind te weinig aandacht krijgt. Voordewind reisde er in eigen persoon doorheen. "Er is veel strijd en er zijn veel conflicten. Meer dan tweederde van de mensen leeft onder de armoedegrens. Het mooie is dat ZOA niet alleen voorziet in basisbehoeften maar ze werken ook aan vredesopbouw", vertelt Voordewind.

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld. We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. Samen met jou kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarna trouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden.

Misschien wel het onbekendste land op de vergeten lijst. Een klein landje dat grenst aan onder andere Congo en Rwanda. Een van de armste landen van de wereld, waar veel kinderen met honger opgroeien. 65 procent van de bevolking leeft onder de armoede­grens. Door armoede, schaarste aan landbouwgrond en etnische spannin­gen is er een vicieuze cirkel van ge­weld. Nauwelijks toegang tot schoon drinkwater en slechte hygiëne zorgen voor de verspreiding van ziektes.

Maar Burundi is ook een land waar de mensenrechten met voeten getre­den worden. De meest kwetsbaren zitten dan al snel in de hoek waar de klappen vallen en er is niemand die ze beschermt. Dit land is écht vergeten: het krijgt geen aandacht in de media. Daardoor is er ook een groot gebrek aan fondsen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen