Joël Voordewind, ambassadeur van de Vergeten Lijst - ZOA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Patrick Goede

Colombia kampt nog altijd met geweld: "Land mag niet vergeten worden"

Joël Voordewind bespreekt in een videoreeks landen waar je in de media weinig over hoort maar wel armoede of geweldadigheden plaatsvinden. Dit keer gaat het om Colombia, een land dat tegenwoordig ook bij toeristen in trek is. "Het conflict is bijgelegd, maar de wapens en het geweld zijn er nog steeds. Ook zijn er nog eens een miljoen vluchtelingen het land binnengekomen uit Venezuela, vanwege de crisis daar."

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld. We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. Samen met jou kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarna trouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden.

Jarenlang werd Colombia verscheurd door een slepende burgeroorlog die het land tot een van de onveiligste plekken op aarde maakte. Deze burgeroorlog is op papier voorbij, maar wapens zijn er nog overal in het land, waardoor de onveiligheid is gebleven. Grote delen van Colombia kampen met enorme armoede.

Ondertussen wordt het land overspoeld door meer dan een miljoen Venezolanen, die de politieke en economische crisis in hun eigen land ontvluchten. Ze leven daar onder moeilijke omstandigheden. Er is gebrek aan primaire levensbehoeften, zoals water, voedsel en gezondheids­zorg. Vluchtelingen in deze omstandig­heden zijn vaak kwetsbaar voor uitbuiting en mensenhandel.

Bekijk hier de vergeetlijst die opgesteld is door ZOA.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen