Eline Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 juni 2021 door Redactie

Eline Segers: "In Egypte heb ik Jezus persoonlijk leren kennen"

"In Egypte heb ik Jezus persoonlijk leren kennen. Ik zag hem daar, en nog steeds, als mijn beste vriend. Het heeft mijn geloofsleven tot op de dag van vandaag bepaald", zegt Eline Segers in gesprek met EO BEAM. De dochter van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers beantwoordt vragen over haar geloofsleven.

Eline: "Ik zit bij een christelijke studentenvereniging waar we elkaar altijd in ons geloof bemoedigen. Ook heb ik lieve ouders bij wie ik altijd terecht kan." Ze geeft ook aan dat sommige aspecten aan het geloof lastig vindt. "Bijvoorbeeld waarom verhoort God sommige gebeden wel en anderen niet? Of waarom geneest God ons soms niet als wij daarom vragen? Terwijl in de Bijbel wordt genoemd dat God zo’n gebed zal beantwoorden. Dit zijn vragen die mij bezighouden."

"Thuis hebben we ook veel gesprekken over het geloof. Als hij (Gert-Jan Segers, red.) dat dan publiekelijk doet, is dat vooral herkenbaar van hoe hij thuis ook is. Dit heeft verder geen invloed op mijn eigen geloof. Zijn bekendheid beïnvloedt mij niet.”

Lees het volledige interview op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen