Dr. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Dr. C. P. de Boer hoopt na zijn bijzondere benoeming dat CGK en HHK krachten bundelen

De christelijke gereformeerde dr. C. P. de Boer is benoemd als docent aan het Hersteld Hervormd Seminarium (HHS) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is de eerste HHS-docent die niet is verbonden aan de Hersteld Hervormde Kerk (HHK).

'Een benoeming aan de Theologische Universiteit Apeldoorn van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) zou logischer zijn', merkt de vragensteller van het Reformatorisch Dagblad op in het interview met de CGK-predikant. De Boer hoopt dat zijn aanstelling het begin is van nauwere samenwerking tussen de HHK en de CGK. "We hebben elkaar heel hard nodig, zeker vanwege de maatschappelijke en kerkelijke ontwikkelingen. En die ontwikkelingen raken op termijn ook de opleiding tot dienaren van het Woord. Ik hoop dat we met het oog op de toekomst onze beperkte krachten gaan bundelen."

De Boer: "De reformatorische kerken hebben een gedegen klassiek-gereformeerde opleiding nodig. Het verlangen naar zo’n instelling is in de CGK altijd gebleven. Een aantal jaar geleden is een poging gedaan om tot een Gereformeerde Theologische Universiteit te komen. Dat plan is toen gesneuveld. Desondanks is Apeldoorn altijd blijven investeren in contacten, ook in het buitenland."

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Denk dat de Boer zijn smaldeel, Bewaar het Pand, beter helemaal kan samengaan met de HHK: sluit beter op elkaar aan dan met de andere deel/delen van de CGK. Doe net als in de politiek met CU en SGP die elk een andere achterban hebben: refo's en grefo's.
Ik vind de benoeming van De Boer aan de HHS een compliment voor de HSS waard. Met De Boer haal je echt kwaliteit in huis. Hij is een goede wetenschapper, die verder kijkt dan zijn kerkelijke neus lang is.
T
Ik ben het geheel met Piet van Midden eens. In Werkendam heb ik hem leren kennen als een prettig mens die ook oprechte belangstelling had in andere theologische meningen. Hij is een slimme jongen, een aanwinst voor de Herstelde Hervormde Seminarium.