Nayab Gill
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Redactie

Moslim houdt voogdij over christenmeisje (13) na kidnapping en gedwongen huwelijk

De Pakistaanse Nayab Gill (13) is gedwongen getrouwd met haar moslimbaas Hayat (30). De christelijke ouders van het jonge meisje verloren de rechtszaak om de voogdij, meldt Morning Star News. De rechter gelooft de vermoedelijk gedwongen getuigenis van Nayab waarin ze stelt dat ze vrijwillig instemde met haar bekering tot de islam en het sluiten van het huwelijk met Hayat.

Toen de scholen hun deuren moesten sluiten, stemde de vader van het meisje in met de werkovereenkomst met de islamitische man. Voor omgerekend ongeveer 70 euro per maand zou het meisje worden opgeleid in de schoonheidssalon tot schoonheidsspecialiste, zodat ze geld kon bijverdienen voor haar familie. Na een paar maanden stopte de baas van Nayab met de uitbetaling. Op 20 mei verdween Nayab plotseling. De vader van het meisje vroeg aan haar baas Hayat of hij het meisje had gezien. Hij zei dat hij het niet wist en bood aan te helpen met zoeken.

Op 26 mei kreeg de familie Gill te horen dat hun dochter Nayab was gevonden en sinds 21 mei in een vrouwenopvang verbleef. "Ze beweerde dat ze vrijwillig was bekeerd tot de islam een maand geleden en dat ze bedreigd werd door ons, haar christelijke familie", aldus de vader van Nayab. Volgens het registratieformulier van 21 mei van het opvanghuis was Nayab een volwassen, ongetrouwde vrouw, terwijl haar naam te vinden is op een islamitische trouwakte van 20 mei, de dag dat ze vermist raakte. Een beveiliger van het huis vertelde de ouders van Nayab dat ze gedwongen werd door de toezichthouder in het huis om eerst met Hayat en nog iemand anders te bellen voor ze haar inschrijving ondertekende.

De ouders stapten naar de rechter om te vechten voor de voogdij over hun dochter. "Onze advocaat kwam niet opdagen, dus moesten mijn vrouw en ik zelf met de rechter spreken en hebben wij hem persoonlijk alle officiële documenten voorgelegd om te bewijzen dat onze dochter is geboren op 16 oktober 2007, wat haar 13 jaar en zeven maanden oud maakt. We hebben de rechter verteld dat ze onder dwang over haar leeftijd loog", vertelt vader Gill over de rechtszaak. "Nayab had blauwe plekken op haar gezicht en haar ogen waren ook rood, wat de aandacht van de rechter had moeten trekken, maar hij negeerde het."

In plaats van de ouders te geloven en het Pakistaanse meisje terug te brengen bij haar ouders, stemde de rechter in met het volgens Gill valse, gedwongen getuigenis van Nayab. "De rechter stemde in met Nayabs verzoek om met Hayats familie mee naar huis te gaan en het opvanghuis te verlaten. We konden haar niet tegenhouden", aldus Gill.

Volgens Morning Star News komt het vaak voor dat christelijke meisjes zich gedwongen bekeren tot de islam en worden uitgehuwelijkt aan een oudere moslimman. Door de trouwakte wordt kidnapping en verkrachting van minderjarigen door de daders gelegaliseerd. Wanneer het komt tot een rechtszaak, zoals in het geval van Nayab Gill, durven de meisjes vaak niet de waarheid te vertellen. Zij en hun familie worden vaak met de dood bedreigd door de moslimfamilies, waardoor ze gedwongen instemmen met het verhaal van hun kidnapper.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De 'religie van de vrede'? Nee, de religie van het wrede. Vreselijk.
H
Wat een verschrikkelijke (on)rechtstaat is dat. Dat met zoveel bewijzen zo'n meisje gewoon verkocht kan worden. Haar leven geruïneerd en haar familie gebroken. Wat moet God een onrecht voelen over dit land.Maar eens zal Het Recht zegevieren!