Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Patrick Goede

UK Evangelical Alliance: zangverbod in Engelse kerken "inconsistent en disproportioneel"

Engeland blijft kampen met het verbod om te zingen tijdens kerkdiensten in binnenruimtes. In een bericht van Evangelical Focus vertelt Danny Webster van de UK Evangelical Alliance wat er zo verkeerd is aan het verbod en hoe tegenstrijdig sommige maatregelen zijn. Webster: "De maatrgelen zijn niet logisch meer in Engeland."

Webster legt uit wat er zo onlogisch is aan de maatregelen voor het zingen in kerken: "In Engeland mogen slechts maximaal zes leden van een kerk samen zingen. Terwijl er geen maximum aantal professionele zangers bij elkaar mag komen. Dus je kan een koor van honderd man in je kerk uitnodigen maar als je met acht 'normale' leden samen bent moeten er twee hun mond houden. Terwijl er nergens wetenschappelijk bewijs is dat professionele zangers minder aerosolen zouden verspreiden dan amateur zangers."

Wat het ook zo zuur maakt is dat er op andere plekken wel uit volle borst gezongen wordt in Engeland. Ook tijdens het EK voetbal: "Het is een belediging voor de kerk om grote groepen mensen mee te zien zingen en juichen voor Engeland. In de stadions, in de cafés en onderweg in de metro wordt volop gezongen zonder ingrijpen van de autoriteiten."

Webster roept Engelse christenen op om brieven te schrijven aan de leden van het Britse Parlement om deze discrepantie in adviezen, maatregelen en de handhaving ervan op de agenda te zetten. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen