Corne den Breejen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 juni 2021 door Corne den Breejen

Corona lijkt in de kerk een hoofdzaak te worden

Wie ben ik om wat mee te geven aan medechristenen? Deze vraag stel ik mij tijdens het typen van deze post! Toch voel ik een sterk verlangen om dit te delen...

Zoals je misschien wel weet heb ik het voorrecht om in veel verschillende kerken te mogen spreken. Van PKN tot Gereformeerd en van Evangelisch tot Baptistengemeenten.

Nu lijkt het soms of corona een hoofdzaak wordt waar wij het niet over eens zijn. Laten wij oppassen dat wij onze coronamening niet op de eerste plaats zetten!

Hierdoor heb ik in coronatijd veel verschillende kerken gezien die allemaal anders met de regels omgingen. De ene kerk had alleen een livestream, een andere kerk zat met dertig mensen en mondkapjes en een derde kerk zong op 1,5 meter uit volle borst mee!

Ik zie ook dat bij de ene kerk mensen afhaken omdat ze het niet eens zijn met hoe de kerk met de overheidsregels omgaat. Andere kerken zie ik juist groeien met jonge gezinnen omdat ze zich hier in coronatijd thuis voelen en welkom zijn!

Vaak zijn wij het in de kerk over hoofdpunten eens, nu lijkt het soms of corona een hoofdzaak wordt waar wij het niet over eens zijn. Laten wij oppassen dat wij onze coronamening niet op de eerste plaats zetten!

Ook ik heb een mening, maar ventileer deze niet tijdens het preken. Ik probeer een ieder in zijn waarde te laten. Met hele goede vrienden heb ik regelmatig gezonde discussies. Ik heb zelf wel het vaccin genomen, omdat ik gezien en gevoeld heb hoe ziek je er van kan worden. Sommige vrienden nemen het vaccin niet en wij kunnen hier (gelukkig) prima over spreken en discussiëren.

Wij hoeven het niet altijd eens te zijn om EÉN te zijn in Christus!

Maar lieve mensen, laten wij ons aub focussen op het offer van Jezus. Zijn verlossende werk is wat ons binding geeft en wat HOOP geeft in deze verwarrende tijd!! Onthoud alsjeblieft bij een discussie het volgende:

Wij hoeven het niet altijd eens te zijn om EÉN te zijn in Christus! :)

Lees bovenstaande zin nog een keer en laat het op je inwerken! Niet onze mening verbindt ons, maar de Liefde van Christus drijft ons!! Laten wij Zijn liefde verkondigen en ons in Hem verbonden voelen en niet om onze coronamening de eenheid verliezen!

Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat ik, in alle nederigheid, je iets heb kunnen meegeven wat mij op dit moment bezighoudt!

Blessings!

Bovenstaand artikel is geschreven door Corne den Breejen, een bevlogen jonge spreken met hart voor tieners. Klik hier om zijn website te bezoeken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Laten we zoeken naar wat ons verbindt, in plaats wat ons scheidt.