Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Redactie

Democratische politicus waarschuwt Rooms-Katholieke Kerk voor avondmaalsweigering pro-abortus politici

Amerikaanse Democraten waarschuwen de Rooms-Katholieke Kerk voor het verliezen van hun belastingvrijstelling, als ze pro-abortus politici weigeren bij het avondmaal. Afgelopen week besloten Amerikaanse bisschoppen op een conferentie een document op te stellen met richtlijnen voor wie er deel mogen nemen aan de communie, meldt de Christian Post. "Als zij het avondmaal van ons onthouden, dan onthouden wij als overheid misschien wel hun belastingvrijstelling", aldus Afgevaardigde Jared Huffman. 

De Democraten stellen dat de standpunten van een politieke partij nooit volledig zullen aansluiten op de leer in de kerk. 'Het sacrament van de Heilige Communie staat centraal in het geloofsleven van praktiserende katholieken. Het gebruiken van de eucharistie als wapen richting Democratische politici die vrouwen steunen om toegang te hebben tot een veilige en legale manier van abortus gaat tegen de aard van het sacrament in', luidt de officiële reactie van zestig Rooms-Katholieke Democratische  volksvertegenwoordigers. 'Wij geloven dat de scheiding van kerk en staat ons in staat stelt om met ons geloof onze publieke taken te informeren en onze kiezers het beste van dienst te zijn.'

De toelaatbaarheid van pro-abortus politici zoals Joe Biden bij de communie kwam begin mei 2021 in opspraak onder Amerikaanse bisschoppen. Een overgrote meerderheid van de Amerikaanse bisschoppen op de jaarlijkse conferentie stemde voor een motie om een document op te stellen, waarin wordt omschreven voor wie het avondmaal toegankelijk is. De motie werd door 168 bisschoppen gesteund en kreeg slechts 55 stemmen tegen. Het document zal richtlijnen geven voor wie er communie, avondmaal, mogen ontvangen in de Amerikaanse Rooms-Katholieke Kerk.

Met het doorzetten van het plan negeren de bisschoppen de waarschuwing van het Vaticaan. De paus riep de Amerikaanse geestelijken op om 'uiterst zorgvuldig' met het uitsluiten van mensen van het avondmaal om te gaan. Toch zien de bisschoppen geen andere mogelijkheid om hun standpunt tegen abortus kracht bij te zetten als Rooms-Katholieke Kerk. "Iemand die in grote zonde blijft leven kan niet deelnemen aan het heilig avondmaal", aldus de aartsbisschop van Kansas Joseph Naumann.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het artikel beschrijft het DREIGEMENT van

die 'uiterst fraaie' absoluut ondemocratische amerikaanse politici,

dat

men de belastingvrijstelling van kerken intrekt,

TENZIJ

de RK hun BIJBELSE mening over abortus HERZIET!

Halleluja,

laten 'evangelicals' vooral zorgen,

dat "activistisch atheïstisch heerschappen"

aan de macht blijven!!

Wil je HUIVEREN vanavond?

Bekijk gratis youtube documentaire:

Hillary's America: The Secret History Of The Democratic Party

K
Dit gaat niet over Biden, eucharistie, of abortus, maar over een richtingenstrijd binnen de Roomse kerk. Een deel van de bisschoppen meent dat zij de zuivere leer moeten bewaren en bij gevolg dus alle onzuivere elementen uit de kerk moeten verwijderen. Het andere deel (in de VS de minderheid) meent dat de kerk er is voor de gelovige en ook de ongelovige. Het zelfde speelt in Duitsland rondom het inzegenen van homoseksuele relaties.
J
Hoi Kees,

het artikel zegt duidelijk: "Toch zien de bisschoppen geen andere mogelijkheid om hun standpunt TEGEN ABORTUS kracht bij te zetten als Rooms-Katholieke Kerk"Ben jij het met de bisschoppen eens, dat

ABORTUS (Bijbels gezien) MOORD is??

Toon meer antwoorden (1)