Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2021 door Evangelisch College

Evangelisch College ontwikkelt website theologischetijdschriften.nl

Het Evangelisch College werkt aan een website waar gezocht kan worden naar artikelen uit Nederlandstalige theologische tijdschriften. Bijvoorbeeld aan de hand van categorieën, trefwoorden en Bijbellocaties. Zo moet het makkelijker worden om theologische artikelen te vinden. Het is de bedoeling dat de website begin september 2021 gelanceerd wordt.

Op het moment van lancering zal de website een doorzoekbare index hebben van ruim 13.000 artikelen en circa 5.000 Bijbellocaties uit negen theologische tijdschriften. In de periode daarna worden er meer artikelen en tijdschriften toegevoegd en zal het aantal doorzoekbare artikelen oplopen tot ruim 20.000. Er kan direct worden doorgeklikt naar de inhoud van een artikel als deze online beschikbaar is. De website zal voor iedereen gratis te gebruiken zijn.
Voor de ontwikkeling van de website is er een crowdfundingsactie gestart.

De waarde van de website
Initiatiefnemer en projectleider Henk ten Voorde legt uit wat de waarde is van de website: Bij mijn werk als Bijbelonderzoeker maak ik graag gebruik van inzichten van anderen. Er zijn tientallen Nederlandstalige theologische tijdschriften die bij elkaar een rijke bron vormen voor het onderzoek van de Bijbel, het christelijk geloof en de geschiedenis van de kerk. Er ontbreekt echter één centrale plek waar gezocht kan worden naar artikelen op basis van titelwoorden, trefwoorden en Bijbellocaties. Daarin gaat deze website voorzien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen