Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Video: CGK-predikant vergelijkt juichen voor Oranje met enthousiasme voor Jezus

"Oranje-supporters juichen en zeggen bij voorbaat dat Nederland kampioen wordt. En dat kampioenschap is maar voor één team weggelegd", zegt dominee Ton van der Wekken in een Facebook-video van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK).

Van der Wekken: "Als je van Christus bent, ben je meer dan overwinnaar. Dan ben je al kampioen door Hem die ons heeft liefgehad. In de sport kan er maar één de kampioen zijn. Maar als je van Christus bent, zijn er heel veel kampioenen. Dat juichen van al die supporters. Dat enthousiasme... als we er als christenen een klein beetje van zouden hebben... wat zou dat een wereld van verschil maken!"

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dit riekt naar populisme.

Je kunt overal wel een vergelijking van maken om populair te zijn.

Ik zou zeggen: beperk je tot de kern; die is nog steeds meer dan actueel genoeg.
Quote: "Dit riekt naar populisme."

Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Wat heeft dat er mee te maken. Het gaat om de kracht van een eenparig enthousiaste uiting. Waarom altijd dat weer afkatten! Is dat de reden missch dat christenen niet tot eenparige kracht kunnen komen, tot de essentie? Jammer hoor. We zijn kennelijk het liefst verdeeld, want het zou eens populistisch kunnen overkomen. Tjonge jonge...
Helemaal mee eens. Ik dacht er ook laatst aan toen ik een behoorlijk vol stadion met supporters EENPARIG hoorde juichen uit alle macht. Wat een kracht kwam daar vrij! Gewoon om jalours op te worden, wat zou de Heer dan niet allemaal voor prachtige dingen kunnen doen. Inderdaad, dat zou een wereld van verschil maken. Laten we proberen om zo in het vervolg uit alle macht de Heer toe te zingen en te prijzen in de kerken of waar dan ook. Nooit gedacht, we nog iets zouden kunnen leren van voetbalsupporters. Eigenlijk wel een beetje triest maar waar!
Toon meer reacties (1)