Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2021 door Nienke Alblas

Meerderheid Amerikaanse bisschoppen voor weigeren pro-abortus politici bij avondmaal

Al maanden staat het weigeren van pro-abortus politici als Joe Biden tot de communie (de katholieke vorm van het heilig avondmaal, red.) in de Rooms-Katholieke Kerk ter discussie. Amerikaanse bisschoppen hebben besloten een duidelijk beleid op te stellen voor wie er deel mogen nemen aan de sacramenten in de kerk, meldt Religion News.

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Amerikaanse bisschoppen (USCCB) werd een motie behandeld met het voorstel een document op te stellen waarin wordt omschreven wie er wel en niet mogen worden toegelaten tot de communie en deel mogen nemen aan de heilige sacramenten in de Rooms-Katholieke Kerk. Met 168 stemmen voor, 55 stemmen tegen en 6 onthouden stemmen is het voorstel aangenomen door de Amerikaanse bisschoppen.

Tijdens het debat uitten verschillende bisschoppen sterke kritiek op het pro-abortusbeleid van Joe Biden. Volgens de voorstanders van de motie moet de Rooms-Katholieke Kerk duidelijk afstand nemen van politici die handelen tegen de overtuigingen van de Rooms-Katholieke Kerk in. "De rooms-katholieke president is het meest agressief in het bestrijden van nieuw leven, wanneer het op zijn kwetsbaarst is", aldus voorstander Joseph Naumann, de aartsbisschop van Kansas.

Niet alle bisschoppen vinden het opstellen van het document een goed idee. “De systematische uitsluiting van rooms-katholieke politici op basis van hun politieke overtuigingen, zal bisschoppen betrekken bij de verdeeldheid in ons land. Door de stelselmatige uitsluiting sluiten ze de mogelijkheid tot gespreksvoering uit”, aldus tegenstander van het voorstel kardinaal Joseph Tobin uit New Jersey.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Niet alleen in de Rooms-Katholieke kerk moeten mensen die geen problemen hebben met abortus geweigerd worden om deel te nemen aan het Heilig Avondmaal, maar in elke christelijke gemeente moet dit het beleid zijn.

"Gij zult niet doden".... Abortus is het opzettelijk doden van een mens in de moederschoot.