Kerkje in Oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2021 door Redactie

Voorgangersvrouw hoorde hoe haar man werd gedood door moslimextremisten

De Oegandese voorganger Francis Obo (70) van een kerk in het dorpje Odapako is vermoord door moslimextremisten. Obo was onderweg naar huis met zijn vrouw Christine toen de groep moslims het echtpaar overviel. "Terwijl ik wegvluchtte om mijn leven te redden, hoorde ik mijn man schreeuwen en wist ik dat zijn leven in gevaar was", vertelt de weduwe over de vreselijke gebeurtenis aan Morning Star News.

De vrouw rende naar huis. Ze was in shock, beefde van angst en was niet in staat om te praten. De kinderen hun moeder naar het ziekenhuis. Vroeg in de volgende ochtend kwam de weduwe bij en vertelde ze aan haar oudste zoon dat zijn vader hoogstwaarschijnlijk vermoord was door moslimterroristen. Christine omschreef de plek en de kinderen gingen kijken bij de plaats van de moord. "Toen de kinderen daar kwamen, zagen ze tot hun grote verbazing dat veel christenen en familieleden zich al bij het lijk van hun overleden bisschop hadden verzameld."

Volgens de weduwe was de moord een vooropgezet plan van de moslims. "Ze wilden mijn man vermoorden, omdat zij hem zagen als iemand die moslims misleidde. Eerder hadden ze de bisschop al gewaarschuwd te stoppen met het bekeren van moslims tot het christendom", aldus Christine Obo. Toen een aantal moslims een voormalig moslim in het Arabisch hoorden getuigen van zijn geloof in Jezus, was de maat vol. Volgens Christine was het de druppel die de emmer bij de extremisten liet overlopen en leidde het tot de moord op haar man. Een van de moslims heeft de moord op Francis Obo bekend, de gevolgen voor de dader zijn onbekend.


Christenvervolging
- Oegandese christen door islamitische broer aangevallen met kapmes
- Waar zijn de Iraakse christenen gebleven?
- Nieuwe wet in Iran leidt tot eerste veroordelingen van christenen
- Nederland verleent niet direct asiel aan vrijgesproken christelijk Pakistaans echtpaar
- Open Doors deelt afschuwelijke beelden van christenvervolging in India
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
De vervolging en afslachten van christenen door moslim"s blijft maar doorgaan. Het geeft een gevoel van machteloosheid, de wereld is niet geïnteresseerd in de genocide die onder christenen plaatsvindt. Christenen zijn dan ook geen palestijnen.
R
Valt het de wereld het nou niet op dat de Islam helemaal geen vredelievende godsdienst is maar er de laatste jaren er alleen maar Christenen vermoord worden door Moslims is diverse Afrikaanse landen en in Azie. En mevrouw Kaag en Simons dit maar bagatelliseren...wordt wakker Nederland en denk na op wie je stemt....
T
Laten de kerken beginnen voor vervolgde christenen te collecteren i.p.v de voedselbank.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)