Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Van der Staaij in debat met Kaag over 'anti-Israëlhouding' VN

Al jarenlang stoort de SGP zich aan eenzijdige 'anti-Israëlresoluties' die de VN aanneemt, met steun van Nederland. In onderstaande video wijst SGP-leider Kees van der Staaij "op een buitengewoon ongebalanceerde resolutie" die Israël aanspreekt met "een halfhartige onthouding" van Nederland. In onderstaande video gaat hij in debat met demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken).

Van der Staaij wijst al langer op de in zijn ogen 'anti-Israëlhouding' van de VN-mensenrechtenraad. Eerder zei hij hierover: “Je ziet dat de mensenrechtenraad erg vooringenomen is als het gaat om Israël. Dat is extra schrijnend als je ziet dat het democratische Israël wordt aangevallen door landen waar democratie en mensenrechten vertrapt worden. Daarom wil ik dat Nederland zich hier ook op bezint. Een mensenrechtenraad die vol zit met mensenrechtenschenders schaadt de zaak van de mensenrechten meer dan dat die iets goeds oplevert.”

Eerder dit jaar stelde voormalig ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins dat de Nederlandse regering zich volgens hem schuldig maakt aan het discrimineren van Israël. "Rationeel is het niet te verklaren en voor mij betekent dit dat er sprake is van een geestelijke strijd. Israëlhaat staat vaak gelijk aan het tegenwerken van de God van Israël." Lees ook: ChristenUnie-Kamerlid wijst op discriminatie Israël: "Er is een geestelijke strijd gaande".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Kaag: Indachtig politiek gewauwel. Veel woorden, weinig wol, om de hete brij heen draaiend, een uitweg zoekend in een stortvloed van woorden zonder enige inhoud. Holle klanken, zonder ter zake kundige inhoud en antwoorden op de vragen van vd Staaij Hier en daar toont ze wel een schijn van begrip tegenover van der Staaij. Maar dat is het politieke masker ven heks Kaag.
R
Stem voortaan maar op Kees, hij komt tenminste op voor Israel, dat is onze plicht als Christen vind ik.
W
Kees van der Staaij: Fantastisch politiek leider van de SGP, wat zou het geweldig zijn als de hele SGP op zijn nivo zou komen.
Toon meer reacties (2)