Jim Woodford
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 augustus 2021 door Patrick Goede

Jim ontmoette Jezus tijdens bijna-doodervaring: "Ik ben voor altijd van Hem"

Jim Woodford had totaal geen interesse in God, totdat hij op miraculeuze wijze God ervoer tijdens een bijna-doodervaring. Hij lag volledig in coma aan de beademing toen hij een ernstige wake-up call ontving. "Waarvan ik dacht dat het onzin was bleek compleet waar. Het overstijgt alles, dit had ik nooit kunnen bedenken", vertelt een geëmotioneerde Jim aan CBN News.

Als self-made miljonair kreeg Jim de bijnaam 'Diamanten Jim' toebedeeld. Hij richtte zich op een luxe leven voor hem en zijn familie. Volgens zijn vrouw Lorraine was "alles mogelijk en Jim regelde het."

Door de jaren heen hadden geld en materiële zaken Jim niet gelukkig gemaakt. Uiteindelijk bracht het hem zelfs verder bij zijn familie vandaan.

Jim vertelt: "Ik wilde mijn vrouw op die manier laten zien hoeveel ik van haar hield en om mijn gezin gaf. Ik probeerde ons te voorzien in alles wat ik had." Maar zijn vrouw Lorraine bad voor meer.

Ze bad dat God hem zou veranderen en dat hij Jezus Christus zou leren kennen. Zodat hij ook anders naar zijn materialistische levensstijl zou gaan kijken. Door de jaren heen hadden geld en materiële zaken Jim niet gelukkig gemaakt. Uiteindelijk bracht het hem zelfs verder bij zijn familie vandaan.

Jim vertelt: "Ik werd soms wakker in het midden van de nacht en dacht dan bij mezelf: 'Is dit alles dat er is?'."

Als Jim 61 wordt krijgt hij het Guillian-Barre syndroom, een zeldzame ziekte met chronische pijn. Hij heeft een constante pijn die met scheuten door zijn lichaam trekt. De chronische ziekte gaat daarnaast gepaard met verlammingsverschijnselen. Met behulp van medicatie probeert Jim in de vijf jaar daarna de pijn onder controle te houden.

"Misschien moet U hem breken om hem te kunnen 'hermaken', bad ik."

Lorraine vertelt: "De pijn verteerde hem van binnenuit." Uiteindelijk bad Lorraine dat haar man verbroken mocht worden voor Jezus om daarna heel gemaakt te kunnen worden door Hem. "Misschien moet U hem breken om hem te kunnen 'hermaken', bad ik. Maar wees voorzichtig met wat je van God vraagt", zegt Lorraine.

Later die maand, nadat Jim meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid medicijnen heeft ingenomen, gaat hij op pad om een veld te inspecteren dat hij wil verkopen. Terwijl hij in zijn wagen zit voelt hij een brandende sensatie in zijn benen omhoog komen: "Opeens besefte ik dat ik niet kon ademen. Het was alsof mijn wagen zich vulde met water. Toen ik mijn laatste adem dacht te hebben uitgeblazen, schreeuwde ik diep van binnen vanaf een plek die ik niet eens kende: 'God! Vergeef mij! Vergeef mij!'"

Lorraine maakt zich ongerust als Jim maar niet thuiskomt en belt de politie. Hij werd bewusteloos gevonden in zijn wagen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Lorraine schakelde iedereen die ze kende in voor gebed. "De dokter kwam uiteindelijk naar mij toe en zei: 'Uw man heeft zware hersenschade opgelopen. Er is geen hersenactiviteit. We ondersteunen zijn levensfuncties omdat al zijn organen ermee opgehouden zijn. We krijgen hem met geen mogelijkheid meer terug', zei hij."

"Ik zag zo'n intense liefde en vergevingsgezindheid voor mij, terwijl ik niets verdiende. En op dat moment, was ik van Hem."

"Ik was mij aan het verontschuldigen voor mijn gebed, ik wist niet dat het zo zou gaan", vervolgt Lorraine. Er was nog iets dat ze niet wist. Jim ervoer een geheel andere realiteit.

Jim legt uit: "Ik keek naar recht en daar zag ik allerlei bloemen en grazige weiden. Toen ik links keek verdween het prachtige gras en werd bruin en daarna zwart en het viel in de duisternis. Toen zag ik het meest verschrikkelijke wezen dat je je maar kunt voorstellen. En ik viel neer in afschuw. Die blik van haat in zijn ogen, voor iedereen, voor de gehele mensheid... Maar op dat moment richtte ik mij op het licht, hief mijn handen op en ik schreeuwde: 'God help mij! Help mij!'" 

Vervolgens kwamen er drie engelen om Jim naar de hemel te brengen. "Ik besefte opeens dat ik naar Jezus keek, niemand minder dan de Zoon van God. Hij keek mij aan met ogen van violet en alles wat ik hoorde was: 'James, wat heb je gedaan met het lichaam dat mijn Meester je gegeven heeft?' Ik had geen antwoord. Maar toen Hij naar mij keek glimlachte hij. Hij glimlachte. Hij kende mij. Ik zag zo'n intense liefde en vergevingsgezindheid voor mij, terwijl ik niets verdiende. En op dat moment, was ik van Hem. Wat er ook met mij zou gebeuren, ik was van Hem. Ik hield van Hem en Hij hield van mij."

Jim wilde daar blijven maar Jezus had andere plannen voor hem.

"Je moet de deur van je hart voor Hem openen, en de deur van mijn hart is nu geopend."

Jim zegt dat Jezus hem vertelde om terug te gaan. "'Ga naar je broeders en zusters en vertel hen van de wonderen die Ik je heb laten zien', zei Hij. Opeens bevond ik mij in een koud ziekenhuisbed en ik schreeuwde het uit. Een paar verpleegsters kregen de schrik van hun leven."

Lorraine: "Hoe meer ik met hem sprak, hoe meer ik kon zien dat Jezus hem hernieuwd had. God had hem veranderd."

Ik vertelde Lorraine: "Ik zag Jezus!" Lorraine: "Hij was zo gefocust op Jezus en werd veel vriendelijker." Jim vertelt nu iedereen van de redding die in Jezus Christus te vinden is. "Je moet de deur van je hart voor Hem openen, en de deur van mijn hart is nu geopend", vertelt hij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel herkenbaar Amen
Jezus kijkt naar je hart