Tobias Harris
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 september 2021 door Patrick Goede

NBA-speler Tobias Harris verkondigt Jezus op het basketbalveld en daarbuiten

Basketballer Tobias Harris van de Philadelphia 76ers scoort als aanvaller gemiddeld bijna 20 punten per wedstrijd. Ook al straalt zijn ster binnen de basketbalwereld steeds feller, hij wil dat de wereld het licht dat van binnenuit hem komt ook gaat zien, het licht van zijn geloof in Jezus Christus.

De professionele basketballer speelde een seizoen lang in het zogenaamde 'college basketbal' bij de Tennessee Volunteers voordat hij in 2011 in de befaamde NBA Draft terecht kwam. Daar werd hij als 19e uitgekozen door de Charlotte Bobcats.

Als lid van de 76ers heeft hij in de laatste drie seizoenen een reputatie opgebouwd van begaafde speler. Zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Hij is namelijk ook flink in de weer met liefdadigheidswerk. Dit betreft de hulp aan onbevoorrechte jongeren landelijk en op lokaal niveau in Philadelphia.

"Elke dag sta ik op en besef ik mij hoe gezegend ik ben, hoe bevoorrecht ik ben", zegt Harris in gesprek met pastor William Mcdowell. ""Wanneer ik mij inzet voor de gemeenschap van jongeren kan ik gemakkelijk alle zegeningen in mijn leven zien. Ook toen ik nog een klein kind was."

Mcdowell organiseert een masterclass voor christelijke leiders wereldwijd. Tijdens de derde week van dit online evenement sprak Harris over het belang vsn fysieke en geestelijke gezondheid die hem hebben gebracht waar hij nu is.

"Elke dag sta ik op en dank ik de hemel dat ik leef. Ik ben dankbaar voor wat ik do", deelde de atleet over zijn geestelijk leven.

"Ik probeer de werkomgeving waarin ik mij bevind, de NBA waar je hoogte- en dieptepunten kan beleven, niet mijn geluksgevoel als persoon laat bepalen."

De veteraan die er inmiddels tien seizoenen op heeft zitten begrijpt dat mensen denken dat het fantastisch is om een professioneel atleet te zijn maar zegt "dat dit je niet per se gelukkig maakt".

Het laat je blij zijn met andere dingen. Voor mij maakt het niet of dat nu op het basketbalveld is of als directeur van een school, wat ik graag na mijn basketballoopbaan zou willen doen, Ik wil altijd zoeken naar manieren om Christus uit te stralen."

Harris zegt dat hij elke gelegenheid die hij heeft in gesprekken met mensen wil gebruiken om het licht van Jezus te laten zien.

"Ik geloof en weet dat dit altijd iets is wat ik geprobeerd heb te doen, het helpt mij volledig te begrijpen hoe geweldig de zegeningen in mijn leven zijn, het werk dat ik doe, de familie die ik heb, de gezondheid waarin ik verkeer, in alles. Dit is erg belangrijk geweest in mijn handel en wandel en groei."

Wanneer Harris terugkijkt realiseert hij zich waar hij de afgelopen 15 jaar allemaal geweest is en hoe gezegend hij altijd is geweest. "Ik blijf wandelen en geniet van het moment waarop ik leef, het is een grote eer", vertelt Harris.

De aanvallende basketballer brengt in de praktijk wat hij predikt. Zo doneert hij een deel van zijn verdiensten aan goede doelen, zoals liefdadigheidsprojecten onder jongeren en minder bevoorrechte gemeenschappen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen