Peter Schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2021 door Redactie

Fel debat SGP en GroenLinks over vrijheid van onderwijs en genderideologie

Woensdag vond er een opvallend fel debat plaats in de Eerste Kamer. Daarbij ging het over vrijheid van onderwijs en gender. Hoofdrolspelers waren Peter Schalk (SGP) en Ruard Ganzevoort (GroenLinks). Laatstgenoemde vindt dat reformatorische scholen niet in hun identiteitsprofiel mogen zetten dat er op scholen uiterlijk gezien onderscheid moet zijn tussen jongens en meisjes. Wat Schalk betreft draaft GroenLinks door: ”Ik wil het absoluut niet ridiculiseren maar als je niet oppast mag zometeen op de scholen ook niet worden genoteerd dat er meisjes en jongens zijn.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht waarschuwt Schalk voor de genderideologie die Gods goede scheppingsorde wil ontkennen of uitwissen. Genderdysforie is in essentie een identiteisprobleem dat niets te maken heeft met gender. Hopelijk gaat men dat op tijd inzien.
Waarin is je identiteit? Wie ben je ten diepste? Wie ooit is geconfronteerd met het feit dat je spoedig zult sterven, weet dat seksualiteit dan voorbij is. Een mens is meer dan seksuele geaardheid. Jezus over het huwelijk: in de opstanding krijgt de mens een lichaam aan engelen gelijk. Daar wordt duidelijk dat de identiteit in Christus ligt. Openbaringen 22 laat weten hoe God in allen zal zijn. In Jezus hervindt de mens zijn identiteit. Onvoorstelbaar is 's Heren goedheid voor allen die op Hem hopen.