Tim Stephens - Fairview Baptist Church, Alberta
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2021 door Redactie

Canadese voorganger gearresteerd voor overtreden coronamaatregelen in bijzijn van zijn acht kinderen

De Canadese voorganger Tim Stephens is maandag gearresteerd voor het houden van kerkdiensten in de buitenlucht voor de ogen van zijn acht kinderen. "Tims gevangenschap zal ons sterken in het geloof en ons aanmoedigen om Christus lief te hebben en te gehoorzamen, wat het ook kost", reageert de vrouw van de voorganger van Fairview Baptist Church in Alberta op de arrestatie.

"Ik kreeg net een tip dat de politie mogelijk onderweg is om mij te arresteren. Waarom? Ik blijf onze kerk leiden om Jezus te aanbidden als Heer die boven elke aardse macht staat. Ik houd jullie op de hoogte... Blijf bidden, broeders en zusters. Houd stand, houd vast aan het geloof", tweet de voorganger vlak voor de arrestatie.

Kort na het plaatsen van de tweet verscheen de politie bij Fairview Baptist Church in het Canadese Calgary in de provincie Alberta. De voorganger werd gearresteerd voor de ogen van zijn acht kinderen, die in tranen afscheid namen van hun vader. Zijn vrouw Raquel deelt op dinsdagochtend wat er maandag gebeurd is met haar man. "Tim is gearresteerd voor het houden van een kerkdienst in de buitenlucht. Dit is een overtreding van de coronamaatregelen in Alberta. Hij heeft de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating geweigerd en zal tot de rechtszaak op 28 juni in bewaring worden gehouden", tweet Raquel Stephens. Volgens de voorgangersvrouw is Tim Stephens vastbesloten om op te komen voor het geloof en duidelijk te maken dat 'niemand de kerk kan verbieden om samen te komen'. 

Wat is er aan de hand in Canada?
In Canada worden coronamaatregelen per provincie bepaald. In de provincies Alberta en Ontario zijn op dit moment nog strenge restricties op het gebied van samenkomsten. Er mogen maximaal 10 mensen buiten bij elkaar komen. Daarnaast mogen niet-essentiële panden, waar kerken volgens de Canadese overheid onder vallen, hun deuren openen voor 15 procent van de capaciteit aan bezoekers. Samenzang is verboden. Daarnaast gelden de basismaatregelen van het houden van afstand en het dragen van mondkapjes. Verschillende voorgangers en kerken houden ondanks de restricties toch kerkdiensten met boetes, arrestaties en gesloten kerkgebouwen tot gevolg.

Cave of Adullam, Alberta
In het paasweekend werd de kerkdienst in de Pools-Canadese kerk van voorganger Artur Pawlowski onderbroken. De voorganger joeg de agenten woedend weg en schold hen uit voor nazi's. Toen Pawlowski de coronamaatregelen bleef overtreden, werd hij langs de snelweg gearresteerd voor het overtreden van de voorschriften.

GraceLife Church, Alberta 
Na de arrestatie van voorganger James Coates werd het gebouw van GraceLife Church in Alberta afgesloten met hekken door de politie. Zij wilden voorkomen dat mensen samen zouden komen en hiermee de coronamaatregelen zouden overtreden. De kerk verplaatste zich naar een geheime locatie om als 'ondergrondse kerk' samen te komen.

Trinity Bible Chaple, Ontario
Ook het gebouw van Trinity Bible Chaple in Ontario werd afgesloten door de Canadese politie wegens het aanhouden van de kerkelijke samenkomsten ondanks de restricties. De kerk moet hoge boetes betalen voor de samenkomsten. "We zijn een vredige gemeenschap die pastorale zorg geeft aan de families in onze kerk. We willen leven in gehoorzaamheid richting God. We zijn geen criminelen", aldus de reactie van de kerk op de eerste sancties.

Church of God, Alberta 
Toen de Church of God in Aylmer werd gesloten door de politie tijdens een dienst op vrijdagavond, besloot voorganger Hildebrandt zondag een openluchtdienst te houden. Er kwamen meer dan honderd mensen op de dienst af, hiermee overtraden zij de coronamaatregelen. De gemeente moet een hoge boete betalen en de voorganger dreigt gearresteerd te worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De échte corona-agenda komt steeds meer boven tafel.

Wereldcontrole en stap voor stap ontmoedigen en het proberen weg te krijgen van het christelijk geloof. Dat zal nooit lukken, want Christus is Koning.Dit alles heeft niets met het virus te maken. Dat wisten en weten de beleidsmakers al heel lang. Zij spelen zelf voor god.We pray for you, Canada!
No worries:Luk 12:11  En wanneer zij u heenbrengen zullen in de synagogen, en tot de overheden en de machten, zo zijt niet bezorgd, hoe of wat gij tot verantwoording zeggen, of wat gij spreken zult; 

Luk 12:12  Want de Heilige Geest zal u in dezelve ure leren, hetgeen gij spreken moet.