Michael Packard
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2021 door Redactie

Door walvis opgeslokte en uitgespuugde visser verrast PKN-predikant

Een Amerikaanse kreeftenvisser is naar eigen zeggen met de schrik vrij gekomen nadat hij vrijdag in de bek van een bultrugwalvis terecht was gekomen en uiteindelijk weer werd uitgespuugd. Het verhaal van Michael Packard (foto, 56) werd als eerste gebracht door een lokale krant volgens het ANP. "Ik zal nooit meer zeggen dat het Jona-verhaal een metafoor is", reageert dominee Elsbeth Gruteke via Twitter.

"Ik was aan het duiken naar kreeften toen een bultrug me probeerde op te eten", schrijft Packard op sociale media. "Ik zat 30 tot 40 seconden in de bek voordat de walvis weer naar het wateroppervlak kwam en me uitspuugde", aldus de kreeftenvisser die afkomstig is uit de plaats Provincetown, zo'n 200 kilometer ten oosten van Boston.

Packard zegt onder de blauwe plekken te zitten maar verder geen gebroken botten te hebben. "Ik bedank de reddingswerkers in Provincetown voor hun zorg en hun hulp", schreef hij vlak nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Eén persoon was getuige van de gebeurtenis. Josiah Mayo heeft aan de lokale krant Cape Cod Times verteld dat hij zag hoe de walvis Packard weer uitspuugde. Daarna heeft Mayo de reddingsdiensten gewaarschuwd.

Jooke Robins, een walvisexpert van het Center for Coastal Studies in Provincetown, zegt dat de visser waarschijnlijk op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Mensen staan bij bultruggen niet op het menu en volgens Robins had de walvis Packard ook niet kunnen inslikken. "Hun bek is vrij breed maar hun keel is tamelijk smal. Een walvis kan op geen enkele manier iets groots als een mens doorslikken", aldus Robins, die benadrukte dat het belangrijk is dat mensen een veilige afstand houden als zij een walvis zien. "Het is erg belangrijk om de walvissen wat ruimte te geven", aldus de deskundige.

"Er was van alles gaande op het water", zegt Mayo die aanvankelijk ook dacht dat het om een witte haai ging. De zus van Michael Packard, Cynthia is maar wat blij dat haar broer nog leeft: "Dank God dat het geen witte haai was. Daar zit het hier vol mee." Packard hield uiteindelijk alleen een paar schaafwonden over aan zijn avontuur in de walvis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Jezus zegt: Zoals Jona 3 dagen en 3 nachten in de buik van de vis zat, zó enz.

Geloof je deze woorden van Hem? Ik wel!
B
@Kees Van der Vliet.Als je op dinsdag wordt opgeslokt en op vrijdag (netjes voor de sabbat) wordt uitgespuugd.
P
30 tot 40 seconden is nogal een verschil met 3 dagen en 3 nachten!

Maar het blijft opmerkelijk.

Toon meer reacties (8)