Williënne ter Beek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Voetbalster wil volledig focussen op God en beëindigt profcarrière

Williënne ter Beek zet een punt achter haar loopbaan als profvoetbalster. De speelster van de Friese voetbalclub sc Heerenveen wil meer tijd investeren in haar geloofsleven. “Voetbal was van jongs af aan mijn lust en mijn leven, maar afgelopen jaar is voor mij heel veel veranderd”, laat zij weten via een videoboodschap op Instagram.

De 21-jarige vrouw heeft naar eigen zeggen ontdekt hoe slecht het eraan toe gaat met de wereld. "Ik ben erachter gekomen dat dit allemaal in de Bijbel geschreven staat. Dat het profetieën zijn die voor onze ogen worden uitgespeeld." Ter Beek is zich steeds meer in het geloof gaan verdiepen.

Ze licht toe waarom ze niet voor een voetbalcarrière kiest: "Elke zaterdag hou ik een dag vrij voor God", citeert Sportnieuws.nl. "Dan heb ik volledige focus. Ook hou ik Bijbelse feesten. Als ik blijf voetballen, betekent dit dat ik niet altijd de Sabbat en Bijbelse feesten kan houden."

"Alles wat ik heb opgebouwd, al mijn dromen, mijn hele leven, geef ik op om God te volgen. Waarom? Omdat ik de Bijbel volg", aldus Ter Beek.

Foto: sc Heerenveenvrouwen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prijzenswaardig dat deze dame deze beslissing neemt, hetgeen impact zal hebben op anderen. Wat haar gedachten betreft over de wijze waarop ze dit wil invullen, de Heilige Geest zal haar ook hierin leiden toch?
T
Super dat je kiest de Sjabbat in ere te houden en de Bijbelse feesten te vieren!
T
@Marjette de Wetize manier zoals u het noemt, het probleem is niet de Sjabbat houden, zoals Christus zelf deed en de eerste kerk, maar juist het muggenziften over zaken als het pakken van wat graan of het helpen van iemand, of het dragen van een matras ;)@Jari dat is echter lastig te onderbouwen zonder vage aannames. En het tegendeel wordt meermaals onderstreept. Ook nadat Christus naar de hemel gegaan is wordt de Sjabbat meermaals aangehaald.
Toon meer reacties (4)