GerGem Ridderkerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2021 door Redactie

GerGem-predikant viert vandaag 100ste verjaardag

Vandaag (vrijdag 11 juni) viert ds. J. Mijnders zijn 100e verjaardag. Een groot en bijzonder voorrecht om deze leeftijd te mogen bereiken, schrijft GerGeminfo.nl over de emerituspredikant van de Gereformeerde Gemeenten uit Barendrecht.

In februari 1943 werd Mijnders tewerkgesteld in Duitsland. Op 6 juni 1945 kwam hij na moeilijke jaren weer thuis. In 1948 werd hij in Den Haag diaken; in het najaar van 1951 ouderling. In 1966 werd Mijnders toegelaten tot de opleiding aan de Theologische School. Na een studie van vier jaar werd hij beroepbaar gesteld voor de gemeenten.

Als predikant begon Mindes in Rijssen-Zuid. Na drie jaar verwisselde hij Rijssen voor de gemeente Ridderkerk. In 1979 gaf Mijnders gehoor aan een roep vanuit Veenendaal. Hij zou de gemeente Veenendaal dienen tot aan zijn emeritaat op 1 juli 1991. Na de emeritering heeft ds. Mijnders vele jaren de vacante gemeente mogen dienen. Zijn laatste preek heeft hij op 97-jarige leeftijd gehouden in Ridderkerk, in december 2018.

In zijn ambtelijk leven maakte ds. Mijnders deel uit van verschillende deputaatschappen. Daarnaast heeft hij vele boeken geschreven, waaronder prekenboeken, meditatiebundels en een herdenkingsboek voor jonge mensen. Daarin schrijft hij over zijn ervaringen in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Foto: de gereformeerde gemeente in Ridderkerk, waar Mijnders zijn laatste preek hield| Bron: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen