Bert Piet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Bert Piet maakte ‘profeet’ T. B. Joshua van dichtbij mee: “Wat ik zag ‘voelde’ niet verkeerd”

“Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik ‘onwaarschijnlijke’ dingen heb meegemaakt en een en ander heb ervaren alsof ik getuige was van hetgeen Jezus ooit deed en leerde”, zegt Bert Piet. Afgelopen weekend overleed ‘profeet’ T. B. Joshua. De evangelische spreker maakte hem van dichtbij mee tijdens zijn reizen naar Nigeria en deelt desgevraagd zijn mening over de niet onomstreden gebedsgenezer.

“Helaas heb ik niet de genezing van geliefde bekenden/aanwezigen meegemaakt”, maakt Bert Piet duidelijk. “Dat was teleurstellend, maar het doet niet af aan hetgeen we hebben gezien en ervaren. Voor mezelf heeft het bewerkt dat ik overtuigd ben geraakt dat doen en leren bijeen horen bij de verkondiging van het evangelie. Dat heb ik nadien ook trachten te praktiseren in het besef dat niet iedere prediker eenzelfde bediening heeft. Maar dat neemt niet weg dat ik steeds beschikbaar heb willen zijn voor onze Heer om daden te doen die buiten mijn eigen comfortzone liggen.”

Veel christenen reageren cynisch en met gefronste wenkbrauwen op Joshua’s bediening, verwijzend naar zijn geflirt met het welvaartsevangelie en omstreden genezingswonderen - bijvoorbeeld rondom een gebedssticker en flessen 'heilig water'. Begrijpt hij dat? In antwoord op deze vraag zegt Bert Piet: “Joshua was tijdens mijn bezoeken aldaar niet anders dan een uitgesproken getuige van Jezus, sprekend een handelend op het gezag van Jezus. Sommige zaken kwamen op mij heel vreemd over, maar ‘voelden’ niet verkeerd. Ik ben ervan overtuigd dat ik hetzelfde (vreemd en niet verkeerd) zou hebben ervaren als ik destijds ‘toeschouwer’ was geweest van Jezus’ daden en leringen.”

“Over stickers een heilig water weet ik weinig te melden. Maar dat kan ik ook niet over de zweetdoeken van Paulus. Kortom, ik wil me verre houden van de houding van de kritische toeschouwer die zelf op geen enkele wijze niet meer de uitdaging voelt of ooit heeft gevoeld van hetgeen Jezus ons als getuigen heeft opgedragen”, aldus Bert Piet.

Lees ook: Wat kunnen christenen leren van de bediening van ‘profeet’ T. B. Joshua? en Profeet T. B. Joshua: de meest merkwaardige man die ik ooit heb ontmoet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lee Grady, de toenmalige hoofdredacteur van Charisma USA, is net als onze voorzitter Bert Panhuise, in het jaar 2002 in Lagos geweest en Grady noemde TB Joshua in zijn verslag “zwaar occult”. "Ook Reinhard Bonnke (die zijn hele leven in Afrika heeft gepredikt) en bijna alle andere 2000 kerken in Lagos waarschuwen voor TB Joshua", schreef Lee Grady..