De Hoop ggz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2021 door De Hoop ggz

De Hoop ggz opent locatie in Eindhoven

Op 8 juni opent De Hoop ggz de deuren van haar locatie in Eindhoven. De landelijke, christelijke ggz-instelling heeft tevens locaties in Dordrecht, Vlissingen, Houten, Rotterdam, Amersfoort en Veenendaal. In het gebouw van De Hoop in Eindhoven wordt in 2022 naast een polikliniek voor volwassenzorg ook een Huis van Hoop gevestigd. Daarnaast biedt De Hoop in Eindhoven ambulante woonbegeleiding aan.

“We zijn al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen om de deuren van ons gebouw aan de Grand Combin te kunnen openen”, vertelt Maarten Ouweneel, manager van de locatie in Eindhoven. “Ons aanbod is breed en aanvullend op het huidige aanbod Eindhoven. De Hoop ggz is een christelijke ggz-instelling. Identiteitsgebonden zorg is uniek in deze regio.”

Polikliniek
Op de polikliniek in Eindhoven werkt een team van specialisten samen om passende zorg te bieden. Het team bestaat uit een psychiater, GZ-psycholoog en een basis-psycholoog. Volwassenen kunnen bij De Hoop ggz in Eindhoven terecht voor zowel lichte (Basis ggz) als zwaardere (Specialistische ggz) zorg bij psychische klachten en bij verslaving. Maarten: “We breiden ons hulpaanbod in de komende maanden verder uit. Op www.dehoop.org/eindhoven, is het actuele aanbod te bekijken. Daar is ook meer informatie te vinden over het aanmeldingsproces.”

Ambulante woonbegeleiding
Zodra de polikliniek haar deuren opent, start De Hoop ook met het aanbieden van ambulante woonbegeleiding in Eindhoven. Maarten: “Ambulante woonbegeleiding is geschikt voor volwassenen die zelfstandig wonen en daarbij wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Een vaste begeleider biedt hulp bij bijvoorbeeld het op orde brengen van de financiën, activiteiten in het dagelijks leven zoals boodschappen doen, persoonlijke verzorging en het onderhouden en opbouwen van sociale contacten.” Aanmelding – en financiering – voor ambulante woonbegeleiding loopt via het WMO-loket van de gemeente.

Huis van Hoop
In 2022 breidt De Hoop in Eindhoven haar aanbod nog verder uit met de opening van een Huis van Hoop. De Hoop heeft momenteel vijf Huizen van Hoop, verspreid over Nederland. Het Huis van Hoop is een bijzondere vorm van beschermd wonen. De kleinschalige woonvoorziening biedt plaats aan maximaal 12 bewoners. Het Huis van Hoop in Eindhoven krijgt vijf plekken. Een Huis van Hoop is geschikt voor mensen die te maken hebben gehad met verslavingsproblemen en/of psychische problemen en waarvoor zelfstandig wonen (nog) niet mogelijk is. Bewoners vormen met elkaar een woon- en leefgemeenschap en worden begeleid door kernbewoners. Beschermd wonen in een Huis van Hoop heeft als doel stabilisatie, het bieden van structuur en voorkomen van terugval in de problematiek waarvoor de bewoner in het verleden in behandeling was.

De Hoop ggz
De Hoop ggz is een christelijke ggz-instelling voor psychische- en verslavingszorg. De organisatie biedt, verspreid over 7 locaties, professionele zorg aan volwassenen, jongeren en kinderen. Christen-zijn is geen voorwaarde voor behandeling; bij De Hoop ggz is iedereen die hulp nodig heeft, welkom. Naast ambulante en klinische behandeling biedt De Hoop ggz diverse vormen van woonbegeleiding.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen