Willemijn Knulst, Wilma Mussche en Jorien Hulsman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juni 2021 door Redactie

Drie christelijke vriendinnen openhartig over hun alledaagse leven met God in podcast

De drie vriendinnen Willemijn Knulst, Wilma Mussche en Jorien Hulsman delen, sinds april dit jaar, iedere twee weken openhartig over hun alledaagse leven met God in de podcast Theekoppen de podcast. Onder het genot van een warme kop thee, steken zij de koppen bij elkaar om de taboes te doorbreken waar je als christelijke vrouw tegenaan kan lopen in de christelijke wereld.

Ongeschreven wetten en regels binnen de christelijke cultuur
Binnen de christelijke cultuur zijn veel geschreven en ongeschreven wetten en regels. Hier lopen Willemijn, Wilma en Jorien met regelmaat tegenaan, omdat zij zelf niet altijd in het ‘plaatje’ passen. Bij elkaar vinden zij herkenning en is er geen onderwerp waar niet over gesproken kan of mag worden. Na veel openhartige gesprekken onderling werd het idee voor een podcast geboren. Door middel van de podcast hopen zij dat andere jonge vrouwen herkenning vinden voor de issues, waar je als christelijke vrouw tegenaan kan lopen.

‘Door alle ‘verwachtingen’ en ‘regels’ in de christelijke bubbel kan je je als jonge christelijke vrouw best eenzaam en onbegrepen voelen. Door het gesprek hier open en eerlijk over aan te gaan, hopen we andere vrouwen te inspireren om hier ook open over te zijn en herkenning bij elkaar te vinden’ (Jorien Hulsman).

Thema’s
De thema’s die de vriendinnen aanstippen zijn thema’s waar zij op verschillende manieren een connectie mee hebben. Zij hosten om de beurt de podcast waarin zij door middel van prikkelende vragen en stellingen het gesprek aangaan met elkaar. Hierbij is er geen gêne en soms mag het ook best even schuren. De onderwerpen die tot op heden besproken zijn, zijn keuzes maken, de kerk, single zijn en geld. De vraag die bij ieder onderwerp terugkomt is: ‘hoe ga ik daarmee om als christen?’

‘Ik ben dertig en single en ik weet als geen ander dat het best een worsteling kan zijn om je identiteit als single te omarmen binnen de christelijke wereld. Er ligt veel nadruk op trouwen en kinderen krijgen. Ik deel daar graag over zodat ik andere singles kan bemoedigen. Ook ga ik graag kritisch in gesprek over of het klopt dat wij van trouwen en kinderen krijgen zo’n groot doel hebben gemaakt. Wat zegt de bijbel erover?’ (Wilma Mussche).

Reacties
Hoewel de podcast pas in april is begonnen, liegen de reacties er niet om. Mensen omschrijven het als gezellig, vinden herkenning, en worden geprikkeld. Een luisteraar omschrijft: ‘Mooi, open, herkenning op sommige punten en wat een fijne dynamiek tussen jullie drie!’, ‘Het is zo gezellig dat het net lijkt alsof ik bij jullie aan tafel zit en ik heb naderhand nieuwe denkstof’.

Willemijn, Wilma en Jorien zijn vriendinnen sinds een reis naar Iran in 2017. Sinds die tijd hebben zij al heel wat avonturen beleefd waarin goede gesprekken over het geloof niet achter konden blijven. Hun openhartigheid, humor en relativerende vermogen maakt het een feest van herkenning om naar Theekoppen de podcast te luisteren. Theekoppen de podcast is te beluisteren via Spotify, Deezer en Apple Podcasts.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen