Oegandees dorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Redactie

Man afgeslacht nadat hij christelijke werknemer liet vermoorden die zich weigerde te bekeren

Een christelijke chauffeur uit Oeganda weigerde zich te bekeren tot de islam en moest dit met zijn leven bekopen. De islamitische werkgever van Fred Isiko gaf naar verluidt de opdracht om de evangelist te vermoorden, meldt Morning Star News. Minstens vijftig dorpsgenoten van Isiko, onder wie veel christenen, bestormden woedend het huis van werkgever Ashirafu Kasenyi en brachten hem om het leven.

Isiko werkte als chauffeur voor Kasenyi. Een paar weken eerder had Kasenyi tegen Isiko gezegd dat hij zich moest bekeren tot de islam om voor hem te blijven werken. Er zijn opnames van het gesprek die bewijs leveren voor de eis van de werkgever en de reactie van Isiko. "Ik zal Jezus Christus niet verlaten. Ik kan beter mijn baan dan mijn geloof verliezen", reageerde de christen. Op 22 mei riep Kasenyi zijn christelijke werknemer opnieuw bij zich voor een persoonlijk gesprek. Een dag later was Fred onderweg met collega Francis Maka. De twee collega's werden langs de weg aangehouden. "De man zei dat hij een boodschap had voor Fred, dus liet ik hen even alleen. Meteen trok de boodschapper een lang mes en sneed hij de nek van Fred door. Ik vluchtte voor mijn leven en meldde de moord meteen bij de politie", aldus Maka.

De moordenaar van de christelijke Isiko werd snel na de moord gearresteerd door de politie, dankzij het snelle handelen van Maka. Tijdens het verhoor gaf de moordenaar aan dat hij in opdracht van Isiko's werkgever Kasenyi het mes had getrokken. Voordat de politie uit Oeganda de moslim kon arresteren had het bericht van de moord het dorp van Isiko bereikt. Minstens vijftig dorpsgenoten, onder wie veel christenen, zijn woedend op de moslim afgestormd, verwoestten zijn huis en brachten hem om het leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
En nu zijn wij boos op de CHRISTENEN die hieraan deelnemen?

Wij gaan UITERAARD die CHRISTENEN afbranden?

In alle toonaarde VEROORDELEN?

WANT?

WIJ vinden dat ECHTE Christenen zich MOETEN laten afslachten?

En dan ´BIDDEN´ we heel ´vroom´ voor de `slachtoffers`?

´VERGEVEN` de daders (bijna altijd ´aanhangers van de ideologie van de WREEDE´)?

en we gaan weer aan het werk?

tot...??

het volgende `HAPPY SLACHTOFFER`?

DIE SHIT MOET AFGELOPEN ZIJN?
O
BESTE MENEER JAN,IK OPENDE DIT 'ARTIKEL' OM TE LEZEN OP WIE IK 'BOOS' MOEST WORDEN IN DEZE 'KWESTIE'.HELAAS 'ZWIJGT' HET 'ARTIKEL' DAAROVER.IK WIL JE DAAROM 'DANKEN' VOOR JE 'HELDERE RICHTLIJNEN' TEMIDDEN VAN DEZE 'MORELE AMBIGUÏTEIT'.GROET, BAS