Ds. K. J. Kaptein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Kaptein (HHK) en ds. Messemaker (PKN) aanvaarden beroep

Ds. K. J. Kaptein (foto) neemt binnenkort afscheid van de hersteld hervormde gemeente in Ridderkerk. De predikant heeft een beroep uit IJsselmuiden-Grafhorst aanvaard. Daar volgt hij de onlangs naar Ouderkerk aan den IJssel vertrokken ds. W. M. van der Linden op.

De predikant heeft bedankt voor een beroep uit Hasselt-Rouveen-Zwolle, waar Kaptein aan de slag had kunnen gaan als opvolger ds. D. J. Diepenbroek. De scriba van het breed moderamen van de Hersteld Hervormde Kerk aanvaardde eerder dit jaar een beroep uit Putten.

De hervormde gemeente in Cillaarshoek verwelkomt ds. M. Messemaker (Nijkerk) als gemeentepredikant. De gemeente was vacant sinds 2008 vacant vanwege het vertrek van ds. M. J. van der Poel. 'We zien er naar uit om hier DV september de herdersstaf op te nemen en tegelijk het leraarschap uit te mogen breiden op het Wartburgcollege/Guido de Brès', schrijft Messemaker via Facebook.

Reacties

L
Grappig om te lezen dat ds. A.D. Meeter twee jaar geleden naar Vriezenveen vertrok. In werkelijkheid is het 102 jaar geleden, nl. in 1919!

J
@Leo Oeps, dat is de blunder van het jaar. We passen het aan, Leo!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen