Amerikaanse christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Patrick Goede

Onderzoek: aantal Amerikaanse christenen neemt in rap tempo af

Het aantal Amerikaanse christenen neemt verder af. Dat blijkt uit onderzoek van American Worldview Inventory 2021. In 1980 was nog meer dan 90 procent van de Amerikaanse bevolking gelovig. In 2010 was het nog maar 75 procent. Nu blijkt dit precentage de afgelopen tien jaar terug te zijn gelopen tot nog geen 67 procent. Dat meldt Christian Headlines.

Ook het vertrouwen in religie is de laatste jaren flink afgenomen. Zo was er aan het begin van deze eeuw vertrouwen in religie door 56 procent van de bevolking. Nu gaat het om nog maar 40 procent. Ook het geloof in een alwetende en almachtige God nam af. Van 86 procent van de Amerikanen in 1991 naar 46 procent nu.

Verder namen het vertrouwen in de Bijbel als het onfeilbaar Woord van God, Jezus' redding door schuldbelijdenis en een bijbels wereldbeeld de afgelopen jaren allemaal verder af bij de inwoners van de Verenigde Staten.

Reacties

in verband met de huidige ontwikkelingen in Amerika zou ik niet zo snel dit topic hier neerzetten, CIP. Amerikanen komen op dit moment met honderden, zo niet duizenden tot geloof. zie bijvoorbeeld mario murillo of sean fucht op you-tube.
Met groot genoegen luister ik elke keer wanneer hij in de preekstoel staat naar J.D Farag en die beweegt velen om het tegenovergestelde te bewerken en door het aantal enorme billboards die staan opgesteld op menig plek waar ze door velen worden opgemerkt, met name de kinderlijk eenvoud hoe of je een kind van God kan worden, slaat enorm goed aan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen