Sywert van Lienden, bij Buitenhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Redactie

Telegraaf-columnist haalt uit naar aanleiding van mondkapjesdeal: 'Vreemde christelijke oplossing'

Afshin Ellian haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar Sywert van Lienden. Hij haalt daarbij ook de christelijke achtergrond van het CDA aan, de politieke partij waar Van der Linden aan gelinkt is. Toch geeft de columnist aan dat er redding is voor Sywert, verwijzend naar woorden van Jezus.

Sywert van Lienden is de laatste weken in opspraak geraakt in Nederland omdat hij maar liefst negen miljoen euro verdiende aan een omstreden mondkapjesdeal met de overheid. Hij kocht de mondkapjes tegen kostprijs in, kreeg gratis hulp van grote bedrijven als KLM en Coolblue en stelden vanaf het begin dat hij dit ”om niet” deed om Nederland te helpen. Nu blijkt dat hij er miljoenen aan verdiend heeft door de mondkapjes met veel winst aan de Nederlandse overheid te verkopen.

Van Lienden heeft inmiddels aangegeven de vele miljoenen in te gaan zetten voor goede doelen. Maar dat doe hij niet direct. Hij is namelijk van plan een nieuwe stichting te beginnen, het geld te beleggen en vervolgens een deel van de winst te schenken aan een goed doel voor jonge kankerpatiënten. Zo houdt hij zijn negen miljoen en bovendien een gedeelte van de winst. ’Een vreemde christelijke oplossing’, zo schrijft Ellian in zijn column. ’Ik behoud miljoenen, maar ik geef wel een forse aalmoes! Hij zal een zesjarige Jan vinden, die met zijn aalmoes geneest. De media zullen dat groot aankondigen: Jan is dankzij Van Lienden gered! In mensentaal: Van Lienden geeft een klein percentage van zijn vermogen (belastinggeld) in de vorm van een aalmoes weg. een cynische antichristelijke uitkomst.’

Maar volgens de columnist is wel degelijk ook ’een waarachtige christelijke redding’ voor Van Lienden: ’Jezus zei: ’Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot nog roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.’ Doneer al het belastinggeld dat op schimmige en misleidende wijze is verdiend, aan ziekenhuizen. Anders zing in godsnaam een toontje lager. En het CDA moet zijn eigen zelfreinigende vermogen uitvinden.’

Lees de hele column.

Beeld: Buitenhof, YouTube

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De handelswijze van van Lienden staat niet ter discussie, daar heeft men terecht een mening over. Wat me vaak opvalt, is dat iemand die iets onoorbaars heeft gedaan en uit een christelijk nest komt, geafficheerd wordt als christen. Vaak wordt zo iemand ook nog even gezegd welke afslag hij moet nemen om gered te worden. Voor mij heeft het iets van de balk en de splinter. Het exposeren van een onderwerp om de tegenstellingen te vergroten. Maar mogelijk zou van Lienden hieruit conclusies kunnen trekken en het op een goede manier kunnen oplossen.
W
Gaandeweg blijkt steeds meer bij het CDA ,dat de C van Christen niet meer klopt. Bij de ChristenUnie overigens ook niet. Ze nemen politiek correcte standpunten in terwijl ze de Bijbel zouden moeten vertegenwoordigen.