kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juni 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik twijfel of Jezus nog naar mij wil omzien'

"Ik ben bevrijd van porno en zelfbevrediging en ook van andere verslavingen zoals roken, overmatig mobiel gebruik en ongezond eten en leven. Ik weet alleen niet of ik daar Gods hand in mag zien, want ik ben zo bang dat ik mezelf bedrieg. Ik kan mezelf niet bekeren. Nu blijf ik maar twijfelen of Jezus nog naar mij om wil zien, want ik blijf maar zondigen en twijfelen en ongelovig en goddeloos zijn", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Als Christus in je leven komt, kun je onmogelijk onbekeerd blijven", antwoordt ds. A. D. Fokkema. "Als Christus in je leven komt, kun je ook onmogelijk blijven bouwen op een zelfgewerkte bekering. Dan is natuurlijk wel de spannende vraag: ken jij Christus? Van deze vraag geldt uiteindelijk: ik kan hem voor jou niet beantwoorden. Ik ken jou immers niet eens persoonlijk. En als ik jou wel zou kennen, dan kan ik nog altijd niet in jouw hart kijken.

Als ik jouw mail lees heb je al belangrijke lessen mogen leren. Ik proef in jouw mail het besef van de ernst van de zonde, het verlangen om met de zonde te breken, het erkennen van de onvolkomenheid van eigen werken. Dat zijn geen kleine zaken. Toch mis ik ook woorden als vergeving en genade. Juist daardoor kun je in die valkuil trappen dat je meent zelf nog van alles te moeten doen. Bid jij om vergeving? Bid jij om genade? Geloof je dat het offer van Jezus Christus jou reinigt van al je zonden? Dáár komt het in de eerste plaats op aan! Waag het met het offer van Christus alleen!

De vraag of “Jezus naar je om wil zien” hoeft dus geen vraag te zijn. Hoe verkeerd twijfel en zonde ook is, Christus ziet naar zulke mensen om. Dát is genade. Zijn offer is volkomen en daarmee reinigt Hij mensen die in zichzelf knoeiers zijn en knoeiers blijven. Het maakt het wonder alleen maar groter dat de Heere zúlke mensen reinigen wil!", aldus de christelijke gereformeerde predikant uit Kerkwerve.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hûh dat is net als een cadeau krijgen en het afwijzen. Wie is er in staat om zichzelf te bevrijden van bovenstaande zaken, naar mijn mening: NIEMAND! Maar als je denkt dat je het allemaal zelf hebt gedaan, be my guest, dat zegt ongeveer heel de wereld die Christus liever ontkennen. Het mooie van dit alles dat je op de afloop van dit leven een ander cadeau krijgt die je niet kunt afwimpelen en die heet Grote Verdrukking!!