Netflix
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Redactie

Honderdduizenden handtekeningen wegens godslasterlijke scènes Netflixshow

CitizenGO is een nieuwe petitie gestart tegen Netflix. Daarin wordt de streamingsdienst opgeroepen om ’te stoppen met aanstootgevende afbeeldingen van Jezus Christus’. De petitie is inmiddels al bijna 400.000 keer ondertekend.

Directe aanleiding van de petitie is een aflevering van de cartoonserie Paradise P.D. In het bewuste fragment daalt Jezus van het kruis af, schiet hij zijn vervolgers dood met mitrailleurs die hij in zijn handen heeft en heeft vervolgens seks met twee vrouwen. Volgens CitizenGO is er nauwelijks ophef geweest over de beelden: ”Hoewel zelfs ingetogen satirische afbeeldingen van Mohammed massale publieke verontwaardiging en beschuldigen van ”racisme” en ”islamofobie” hebben opgeroepen, heeft deze openlijke aanval op Jezus Christus geen aandacht gekregen van hedendaagse journalisten.”

Netflix heeft de vrijheid van meningsuiting volgens de organisaties te ver doorgetrokken door ”Jezus op een onzedelijke en belachelijke manier af te schilderen”. Men stelt bovendien dat het niet een incident is maar dat Netflix structureel campagne voert tegen christenen: ”Dit is niet de eerste keer dat Netflix godslastering tegen de gelijkenis van Jezus toestaat. Netflix brengt zijn schandelijk aanstootgevende behandeling van Jezus Christus alleen maar in stroomversnelling. We kunnen niet werkloos blijven toezien terwijl Jezus openlijk wordt bespot op Netflix.”

In de petitie wordt opgeroepen om de bewuste scènes uit de aflevering te verwijderen ”uit respect voor uw medemensen en onze diepgewortelde religieuze overtuigingen”. Inmiddels is de petitie al bijna 400.000 duizend keer ondertekend. Het doel is om een half miljoen handtekeningen op te halen.

Teken hier de petitie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik heb geen idee waar jullie het over hebben.

Wat is Netflix?
Voor Israël was het maken van het gouden stierkalf (symbool voor kracht en vruchtbaarheid) als karakterisering van God, hun Bevrijder, verboden in de wet en een grove belediging. Maar Aäron bedoelde het tenminste nog goed.

De NETFLIX-makers van de cartoonserie Paradise P.D. bedoelen niets goed. Hun hart is vervuld met allerlei onreinheid en hebzucht. Hoe halen zij het in hun hoofd om Hem, Die ook voor hun zonden stierf, zo op het hart te trappen en daarmee Gods liefde te vertrappen. Schokkend!De NETFLIX-makers vinden het hartstikke gaaf, wanneer christenen zich over deze pornografische afbeeldingen van Jezus boos maken. Zij doen immers toch niks terug. De NETFLIX-makers zijn even vergeten, dat ook moslims hier boos over kunnen worden. Want hoewel de moslims Jezus niet erkennen als de unieke Zoon van God, wordt Hij in de Koran toch genoemd als behorend tot hen, die in Allah’s nabijheid zijn: als dienstknecht van Allah, ook als profeet van Allah. Maar de grootste profeet is Mohammed.
Toon meer reacties (1)