Kerk New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Patrick Goede

Tijdens 9/11 ingestorte kerk New York haalt 95 miljoen dollar op voor herbouw

De Grieks-orthodoxe kerk die tijdens de aanslagen van 11 september 2001 instortte, heeft 95 miljoen dollar aan fondsen opgehaald om de kerk te herbouwen. Dat meldt de Christian Post. De St. Nicolaaskerk werd oorspronkelijk in 1916 gebouwd en raakte zwaar beschadigd na de aanslagen op de Twin Towers.

Een speciale fondswerversclub The Friends of Saint Nicholas werd in 2019 gestart om de kosten van de herbouw te kunnen gaan financieren. Ook de afgelopen twee maanden werd er nog eens 8,5 miljoen euro opgehaald voor het project. Volgens de voorzitters van de club moet de buitenkant van het gebouw volledig hersteld zijn voor 11 september, twintig jaar na deze vreselijke gebeurtenis.

Vanwege een aantal problemen binnen de leiding en het financiële beleid van de kerk, werd de wederopbouw tussen 2017 en 2019 stilgelegd. Gouverneur van New York Andrew Cuomo zei dat de herbouw van de kerk een "krachtige boodschap was richting alle New Yorkers en Amerikanen". Cuomo: "We bouwen de kerk weer op zoals we na 9/11 wederopgebouwd hebben. De kerk zal sterker en beter zijn, met meer solidariteit, geloof en een geest van gemeenschap."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen