pro-life parkeerplaats tegenover abortuskliniek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Redactie

Pro-life organisatie koopt parkeerplaats tegenover abortuskliniek om vrouwen aan te kunnen spreken

Een Amerikaanse pro-lifeorganisatie uit Toledo kocht een parkeerplaats op tegenover de enige abortuskliniek in de stad. Foundation for Life (FFL) besloot de plaats aan te schaffen, om zo in contact te komen met moeders die de kliniek Capital Care bezoeken, meldt Christian Headlines. "We zijn dankbaar voor deze mogelijkheid met dank aan drie gulle donateurs", aldus FFL voorzitter Ed Sitter.

De parkeerplaats is preventief gekocht, nu er mogelijk een nieuwe wetgeving in Toledo wordt aangenomen die pro-life activisten verbiedt binnen een straal van dertig meter van de kliniek vrouwen aan te spreken zonder toestemming. Kristin Hady werkt als vrijwilliger bij de kliniek in Toledo om vrouwen te begeleiden naar de deur en te beschermen wanneer pro-life activisten hen lastigvallen. "Er zijn regelmatig patiënten van de kliniek die op de gekochte parkeerplaats parkeren, meestal per ongeluk", aldus pro-abortus vrijwilliger Hady.

Naar verwachting zullen in 2021 meer dan 1.000 vrouwen de abortuskliniek uit Toledo bezoeken. Foundation For Life probeert het ongeboren leven te beschermen door vrouwen die de kliniek bezoeken aan te spreken. Recent deelde de organisatie het verhaal van een van de vrouwen die besloot na het gesprek met vrijwilligers van de pro-life organisatie niet door te gaan met de abortus en de baby te houden. Ze gaf de vrijwilliger na het gesprek een knuffel. Pro-abortus vrijwilligers van de kliniek begonnen naar de pro-life activist te schreeuwen, omdat hij bij de omhelzing op het terrein van Capital Care stapte. Door een eigen terrein tegenover de kliniek te kopen, hoopt FFL vijandige situaties te voorkomen en een eigen plek te hebben om vrouwen aan te spreken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen