Vlaggen Palestina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Redactie

Israël van de kaart geveegd in Palestijnse schoolboeken: 'Indringer elimineren'

Kinderen in Palestina leren op school om Israël te haten. De schoolboeken staan vol met geweldsverheerlijking en intolerantie. De enkele referenties naar en oproepen tot vrede die voorheen in schoolboeken te vinden waren, zijn nu verdwenen. Dat blijk ui onderzoek van IMPACT-SE. ”Alle inzet voor vreedzaam samenleven is dweilen met de kraan open als deze vergiftiging niet stopt”, reageert SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Het gaat om nieuwe schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit. Eerder bleek al dat schoolboeken die door scholen van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) gebruikt werden, allesbehalve zuiver waren. Ook deze boeken stonden vol met haat. De VN-organisatie werd daarvoor een maand geleden nog veroordeeld door het Europees Parlement. Kees van der Staaij trok ook daarvoor al aan de bel. Hij stelde Kamervragen omdat Nederland de UNRWA met maar liefst 19 miljoen euro per jaar steunt. Ministers Kaag en Blok weigerden echter destijds de steun in te trekken.

Bij het nieuwe onderzoek naar schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit is IMPACT-SE uitgegaan van de kernwaarden wat onderwijs betreft die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Daar voldoen de schoolboeken niet aan, zo meldt CIDI. Er worden bij rekenen en wiskunde voorbeelden gebruikt van martelaarschap en jihad. Ook wordt een natuurkundige wet uitgelegd met behulp van een voorbeeld waarbij een jongen stenen schiet op soldaten. Israël is bij de vakken aardrijkskunde en geschiedenis van de aardbodem verdwenen. Het volledige gebied heet Palestina. De geschiedenis van Joden als volk wordt ontkend en er wordt enkel geschreven over ’Zionistische Joden in Palestina’ en ’de Joden’. Waar er vroeger nog gedeeltes over het vredesproces in de boeken stond, is dat nu volledig verdwenen.

Er is volgen de schoolboeken geen connectie tussen Joden en Jeruzalem. De economische problemen en de werkloosheid onder de Palestijnse bevolking is de schuld van de Joden en Israël wordt of tussen aanhalingstekens of als ’de zionistische bezetting’ weergegeven. In poëtische opdrachten wordt opgeroepen om ’de buitenlandse overblijfselen te vernietigen’ en de ’indringer te elimineren’.

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij legt op Twitter een directe link tussen de huidige gespannen situatie in Israël en de wijze waarop kinderen in Palestina les krijge: ”Alle inzet voor vreedzaam samenleven is dweilen met de kraan open als deze vergiftiging niet stopt”, stelt hij. Hij krijgt behoorlijk veel bijval.

Reacties

Hoeveel bloed heeft Sigrid Kaag al aan haar handen? Het zal nog veel meer worden. Als deze minister dit allemaal blijft ontkennen en deze kinderen financieel ondersteund, zal het gif een wereldwijde pandemie gaan vormen.

En dat is onze minister van BZ die ook nog eens premier wil worden.

Het antisemitisme is een vreselijke pandemie die zoveel mogelijk mensen zal proberen te verleiden.

De zgn Palestijnen willen nooit geen vrede want dan kan men de hand niet meer ophouden bij ontwikkelingshulp.

Dan moet men zichzelf bedruipen. Oef werken????
T
Het antisemitisme is diep in onze samenleving doorgedrongen.Wij hebben antisemitistiche partijen in onze regering zitten. Deze partijen zijn direct schuldig aan de alsmaar toenemende spanningen inhet M.O. Deze partijen kiezen voor Iran met zijn proxy legers tegen Israel.Deze partijen geven moslim"s ruim baan om met miljoenen anti israel leugens leuzen te scanderen.Pro palestijn organisatie"s mogen volop alle leugens over israel spuien en de bevolking ophitsen tegen israel. Joden worden dagelijks gemolesteerd en bedreigd zonder in te grijpen
Palestijnen willen geen vrede met Israël, maar zónder Israël.

Ook de "moeder", of moet ik zeggen de hoeder (van de Islam) op de Dam, leert haar kinderen Israël te bespuwen.

Dát is de werkelijkheid waar Israël én ook langzaam maar zeker Europa mee moet dealen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen