Bijbel kind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Patrick Goede

School draait verbod op Bijbellezen tijdens de pauze terug: "Dat kun je niet maken"

Een meisje op een basisschool in Illinois mag blijven Bijbellezen tijdens de pauze. Gabriëlle uit groep vier, die tijdens de pauze het liefst hardop voorleest uit haar Bijbel, werd namelijk in eerste instantie verboden haar Bijbel mee te nemen naar school. Er waren geen klachten van ouders en leerlingen hielden ervan om ook af en toe vragen te stellen over wat ze las. Toch besloot een leraar de Bijbel in beslag te nemen.

Christian Headlines komt met het bijzondere verhaal. De leraar besloot de Bijbel in beslag te nemen met de mededeling: "Dat kun je niet maken". Later ontvingen de ouders het bericht van de school dat hun dochter niet meer uit de Bijbel mocht lezen tijdens de pauze. 

Zoals dat vrij gebruikelijk is in Amerika namen de ouders een advocatenkantoor in de arm. De advocaten bepleitten in een brief aan de school onder andere dat er geen sprake was van klachten en dat ook het werk van de kinderen niet verstoord werd. De school bedankte het kantoor vervolgens voor hun input en draaide de beslissing terug.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Fijn dat de zaak is teruggedraaid, maar betekent nu dat elke 'klacht' reden mag zijn om bijbels af te pakken van kinderen?