Venus Bibi met man Warris Masih - ontvoering in Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Redactie

Islamitische crimineel ontvoert christelijke moeder van vijf kinderen in Pakistan

De Pakistaanse Venus Bibi (30), een christelijke moeder van vijf kinderen, is ontvoerd en twintig dagen lang verkracht en zwaar mishandeld. Volgens haar man Warris Masih is de dader een rijke criminele moslim. Masih vertelt over de ontvoering aan de Pakistaanse Christian Post, terwijl Bibi haar gezicht bedekt met een sjaal en huilend naast hem zit.

Venus en haar man werkten beide voor een steenfabriek in de Pakistaanse regio Punjab. Toen Venus op 1 april 2021 onderweg was naar huis van een boodschap, werd ze ontvoerd en met een auto naar een plaats ruim tweehonderd kilometer verderop gebracht. De hoofdverdachte van de ontvoering is Muhamad Akbar, een rijke, criminele moslim die eerder al een andere christelijke vrouw ontvoerde uit de regio Punjab. Twintig dagen lang was Bibi spoorloos, tot ze zwaar verwond werd gevonden langs de kant van de weg.

Volgens Warris werd zijn vrouw in deze tijd herhaaldelijk verkracht en mishandeld. Tegen de vrouw werd gezegd dat haar man en kinderen vermoord zouden worden als ze over het extreme misbruik zou vertellen. Ondanks de bedreiging meldde Bibi het misbruik bij de politie, die tot dusver geen actie hebben ondernomen. "We zijn arm en christelijk. De politie zal dus niets doen tegen de ontvoerders, omdat hij veel smeergeld aan de politie heeft betaald", aldus Warris Masih.

Christenen zijn in het islamtische Pakistan tweederangs burgers. Het land staat op plek vijf op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. 'Alle christenen worden door de Pakistaanse overheid gediscrimineerd. Zo krijgen zij de lastigste, slechtst betaalde banen die er zijn. Veel christenen zijn erg arm, maar zelfs christenen die tot de middenklasse behoren worden buitengesloten en vervolgd vanwege hun geloof', schrijft de belangenbehartiger voor vervolgde christenen. Daarnaast lopen vrouwen, zoals Venus Bibi, het risico ontvoerd te worden, met alle gevolgen van dien.

Reacties

En toch vindt Sigrid Kaag het niet nodig om extra aandacht te besteden tegen christenvervolgingen.

Zolang zij dit niet nodig vindt zullen deze gruwelijke dingen doorgaan.

Maar als het om een moslima gaat staat Den Haag weer op zijn kop. Samen met black matters…

Dit zijn geen incidenten meer maar dagelijkse praktijk in Pakistan.

Vreselijk!
T
Wij leven in een tijd van grote christenvervolging, slechts enkele organisatie"s bekommeren zich om deze stakkers. Binnen de PKN,"kerk in actie", de grootste christelijke organisatie wordt nauwelijks naar de slachting en het lijden van christenen omgezien. Waarschijnlijk omdat vervolging meestal door moslim"s/islam plaatsvinden en dus politiek erg gevoelig ligt.Bovendien zou het polaristaie en dus aanslagen in de hand kunnen werken.Kerken richten zich dan ook veelal op maatschappelijke doelen i.p.v puur christelijke gemeenschappen/zending.

Als ik het CBS mag geloven, heeft ongeveer 40% van de Nederlandse bevolking een christelijke achtergrond, waarvan 15 % Protestant en het overige Katholiek. Stel dat meelevende christenen hun stem zouden geven aan christelijke partijen die zaak maken van christenvervolging in het buitenland. Dan zou dit zeker tot een grotere zetelwinst leiden en dus tot meer invloed op het beleid in de 2e kamer. De vraag blijft hoeveel christenen de C van Christus nog daadwerkelijk onderschrijven als richting gever voor hun leven?

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen