Chinese Christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2021 door Patrick Goede

Chinese christenen al twee jaar vast in Zuid-Korea zonder asiel: "Onderdeel van Gods plan"

60 Chinese christenen, waaronder 30 kinderen, verblijven al twee jaar op een klein eiland in het uiterste zuiden van Zuid-Korea. Ze hebben daar een huis gehuurd en proberen met kleine baantjes rond te komen tot ze asiel verleend krijgen. Er is weinig uitzicht op een terugkeer naar China. Dat meldt de Christian Post.

Afgelopen jaar vroegen 12.000 mensen asiel aan in Zuid-Korea. Slechts 0,4% van die aanvragen werd gehonoreerd. Pan Yongguang is de pastor van de Chinese gemeente. Hij hoopt dat zijn kerk zich kan hervestigen in de VS en hij sprak afgelopen maand al met een Amerikaanse diplomaat. 

Pan werd eerder door de autoriteiten van China ondervraagd en vastgehouden. Kerkleden die konden terugkeren naar China zagen dat hun huizen waren overvallen en dat hun bewegingsvrijheid door de overheid werd ingeperkt. Ook kregen sommige kerkleden verontrustende telefoontjes over de zoektocht van de Chinese regering naar hun verblijfplaats.

Ook al lijkt het er dus op dat de kerkleden geen kant op kunnen, toch houdt pastor Pan goede hoop. Hij denkt dat de lijdensweg die de gemeente nu moet ondergaan onderdeel is van Gods plan: "Er is geen weg terug voor ons". China is één van de landen die volgens Open Doors het meest te kampen heeft met christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen