HHK Achterberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Jeffrey Schipper

'Kerkvoogd HHK Achterberg verduisterde 164.500 euro naar eigen rekening'

De hersteld hervormde gemeente in Achterberg (foto) is slachtoffer geworden van verduistering. Een voormalig kerkvoogd (83) heeft volgens De Gelderlander minimaal 164.500 euro doorgesluisd naar privé- en zakelijke rekeningen. De kerk heeft een melding gemaakt bij de politie en sluit een aangifte niet uit. 

De zaak kwam ongeveer drie maanden geleden aan het licht. De kerkenraad zegde het vertrouwen in de Rhenenaar op, waarna hij kort na zijn vertrek toegaf geldbedragen naar diverse rekeningen te hebben overgeboekt. Naar eigen zeggen deed de man dit om de kerkelijke gemeente niet in de problemen te brengen en er zou "een rechtmatige leningsovereenkomst" zijn afgesloten. Hij spreekt tegen dat hij geld heeft willen verduisteren.

De uitleg van het voormalig kerkvoogd wordt niet als geloofwaardig beschouwd. Ouderling Arie Sloof spreekt van 'bewezen malversaties' en hecht weinig woorden aan de interpretatie van de man. In een brief aan de gemeenteleden betreurt de kerkelijke gemeente dat dit 'in de gemeente van God' heeft plaatsgevonden.

Lees hier meer in De Gelderlander.

Foto: Kerktijden.nl

Reacties

Met welk doel gebruikt CIP dit artikel uit de Gelderlander vraag ik mij af.

Als het tot doel heeft om de evangelischen tegen de reformatorischen tegen elkaar uit te spelen, dan gaan er weer inhoudloze discussies plaats vinden.

En weer een artikel waarin God niet gediend wordt.

Het is al erg genoeg, dit intrieste voorval.

Laten we ons verre houden om met pek en veren te gaan smeren.
Bijbels gezien, als hij berouw heeft van zijn foute daad en hij God vraagt hem te vergeven zal Hij (God) hem vergeven. En hoort de gemeente hem ook te vergeven en dat hij lid blijft bij de kerkgemeenschap, maar verlopig geen kerkvoogd mag zijn. Liefde overwin het kwade!
@Ewald Haakmat. ‘Bijbels gezien, als hij berouw heeft van zijn foute daad en hij God vraagt hem te vergeven zal Hij hem vergeven. En hoort de gemeente hem ook te vergeven en dat hij lid blijft bij de kerkgemeenschap,…’

Als hij oprecht berouw heeft, zal hij alles wat hij heeft willen geven om althans nog iets goed te maken. De berouwvolle hoofdtollenaar Zacheüs zei tegen Jezus: ‘Kijk, Heer, de helft van mijn bezittingen geef ik aan de armen, en als ik iemand iets heb afgeperst vergoed ik het viervoudig.’

Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen