Museum of the Bible Washington D.C.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2021 door Redactie

Christelijke winkeleigenaren eisen 7 miljoen dollar terug na aankoop gestolen Bijbelfragmenten

De Amerikaanse hobbywinkel Hobby Lobby eist 7 miljoen dollar van Britse professor Dirk Obbink. De christelijke Hobby Lobby-eigenaren kochten de Bijbelfragmenten voor een christelijk museum in de Amerikaanse hoofdstad. Nu blijkt dat de stukken door Obbink gestolen zijn eist de familie Green het aankoopbedrag terug, meldt de Christian Post

Professor Dirk Obbink van Oxford University in het Verenigd Koninkrijk verkocht een Bijbelfragment op papyrus en een aantal historische objecten aan Hobby Lobby. De eigenaren van Hobby Lobby gebruikte de stukken voor The Museum of the Bible dat ze oprichtten in de Amerikaanse hoofdstad Washington. "Sommige aangekochte fragmenten waren gestolen door professor Obbink van de Egyptian Exploration Society (EES), de eigenaren van de grootste papyrus-collectie ter wereld", aldus Hobby Lobby. De keten wil het geld terug dat ze betaalden voor de gestolen stukken.

Het gaat om tekstfragmenten uit de tweede of derde eeuw na Christus uit de Bijbelboeken Genesis, Exodus, Deuteronomium, Psalmen, Romeinen en de eerste brief aan de Korinthiërs. "Het zijn vroege fragmenten van het evangelie en andere delen van de Bijbel. Het hoort bij de vroegste vondsten van het christendom in Egypte. Ze kennen geen geldwaarde, maar zijn onbetaalbaar en onvervangbaar", aldus professor Carl Graves van de EES over de gestolen stukken.

Obbink ontkent dat hij gestolen stukken verkocht aan de rijke Amerikaanse evangelicals. "De beschuldigingen tegen mij dat ik items heb gestolen, verwijderd of verkocht die eigendom zijn van de EES-collectie aan de Universiteit van Oxford, zijn volledig onjuist", reageerde de professor al eerder op de beschuldigingen. “Ik zou nooit het vertrouwen van mijn collega's beschamen of mijn academische moraal loslaten. Ik ben me ervan bewust dat er documenten tegen mij worden gebruikt die volgens mij zijn verzonnen in een gemene poging om mijn reputatie en carrière te schaden.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen