Rick Warren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Patrick Goede

Rick Warren verdwijnt na 40 jaar naar de achtergrond: "Timing is alles"

Pastor Rick Warren van de Saddleback Church gaat op zoek naar een opvolger. Dat maakte de 67-jarige voorganger van de kerk met 25.000 leden afgelopen zondag tijdens de dienst bekend. De voorganger en zijn vrouw zullen na 40 jaar van leiderschap de kerk niet gaan verlaten maar wel een minder zichtbare rol binnen de gemeente invullen, dat meldt de Christian Post.

Warren: "Dit is niet het einde. Het is niet eens het begin van het eind. Het is het begin van het begin. Maar we gaan op zoek naar de voorganger voor de volgende generatie die mij gaat opvolgen en onze kerkfamilie de toekomst in zal leiden."

Warren en zijn vrouw hadden vanaf de start van de kerk in 1980 altijd al het idee dat ze de kerk 40 jaar zouden dienen. Begin 2020 baden ze samen om Gods verdere roeping voor hun leven te onthullen. "We baden samen maar we voelden niet de vrede om onze taken neer te leggen. We wisten niet wat de toekomst zou brengen maar besloten aan te blijven als leiders en te wachten op Gods timing."

Warren vervolgt: "We begrepen het toen niet goed maar een paar weken later brak de coronapandemie uit. Nu na anderhalf jaar is er licht aan het einde van de corona-tunnel en ervaren we dat God ons zegt dat het nu de tijd is voor nieuw leiderschap. Daarom starten we dit proces, zonder te weten wat de volgende stap gaat zijn. Maar het is belangrijk die stap in geloof te zetten."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen