lhbti protest vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Redactie

Voormalig LHBTI'ers getuigen tijdens optocht: "Regenboog is teken van Gods trouw, het behoort Hem toe"

Voormalig LHBTI'ers geloven dat er een 'regenboog-opwekking' plaats zal vinden. Op een zomerse dag kwamen ongeveer tweehonderd mensen bijeen voor de Freedom March in Washington D.C. waarin zij pleiten voor een opwekking onder LHBTI'ers. Verschillende deelnemers spraken met de Christian Post over hun beweegredenen voor de optocht. "We nemen de regenboog terug", aldus deelnemer Angel Colon.

Colon legt uit dat de regenboog een teken is van Gods trouw en het symbool hem toebehoort, niet de LHBTI-beweging. "We zijn hier en we zijn luid aanwezig. We willen dat de wereld weet dat de regenboog iets prachtigs is en dat we ons niet hoeven te schamen voor de werkelijke betekenis", aldus Colon. 

Mannen en vrouwen die zich eerder identificeerden als LHBTI'ers lopen nu mee met de optocht. Colon benadrukt dat de optocht geen protest is tegen mensen uit de LHBTI-gemeenschap, maar juist een uitnodiging tot liefde. "We doen dit bewust in de pride-maand juni. We willen laten weten dat we liefde hebben voor LHBTI'ers. We veroordelen niemand, maar willen iedereen welkom heten met open armen en op die manier als Jezus zijn. We zijn niet de Heilige Geest, wij kunnen niemand veranderen. Het enige wat wij kunnen doen, is liefhebben", vertelt Colon.

Ook Drew Berryesse was aanwezig bij de Freedom March. Na jaren geworsteld te hebben met homoseksuele gevoelens, vond hij vrede in de liefde van God. "Je kan Zijn liefde, genade en verlossing ontvangen door en ondanks alles wat je hebt meegemaakt", aldus Berryesse. "Ik ben hier om te vertellen dat het bloed van Jezus het laatste woord heeft. We hebben allemaal toegang tot Zijn verlossing en genade."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
De LHBTenz. vlag is GEEN regenboogvlag. De regenboog bestaat uit zeven kleuren, de LHBTenz. vlag bestaat uit zes kleuren.