spugen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Redactie

Islamitisch kind bespuugt Israëlische vlag op de Dam: "Haat, van generatie op generatie"

Op de Dam in Amsterdam wordt voortdurend gedemonstreerd. Ook afgelopen weekend was dat weer het geval. Zaterdag besloten pro-Israël betogers om hun stem te laten horen in het centrum van de hoofdstad. Beelden van de demonstratie laten zien hoe een islamitisch jongetje de Israëlische vlag bespuugt.

Op de beelden is te zien dat het jongetje meerdere keren zijn middelvinger opsteekt naar de pro-Israël demonstranten. Ook is duidelijk te zien hoe hij aarzelend richting een Israëlische vlag loopt. Daarbij lijkt het erop dat de twee volwassen vrouwen waar hij bij hoort hem aansporen naar de vlag te gaan. Een van hen duwt hem zelfs richting de vlag. Eenmaal bij de vlag bespuugt hij deze en loopt hij terug richting de vrouwen. Eén van de vrouwen filmt het gebeuren met haar smartphone.

Op Twitter wordt woedend gereageerd op de bewuste beelden. ”Kijk, zo werkt indoctrinatie”, reageert Esther Voet van het Nieuw Israëlitische Weekblad. Ook Annabel Nanninga, Fractievoorzitter van JA21 in Amsterdam, reageert: ”Hier wordt zichtbaar wat er achter veel voordeuren in onze dorpen en steden leeft: haat, van generatie op generatie.” Alex ten Cate: ”Het kind is niet wat erg is aan dit filmpje. De twee vrouwen, van wie één het kind duwt en de ander er een filmpje van maakt, zijn dat.”

Hanna Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), stelt tegenover De Telegraaf dat wat op de Dam gebeurde past in een grotere trend van haat tegen Israël. ”De beelden laten heel goed zien wat er misgaat in de opvoeding van kinderen. Je ziet dat er van jongs af aan haat tegen Israël wordt ingepraat. Dit is heel zorgelijk”, aldus Luden die ook vertelt dat er Joodse kinderen op scholen worden uitgescholden voor moordenaar.

Bekijk beelden van het incident op onderstaand filmpje vanaf 05:55. Overigens: wie dacht dat het christelijke 'geluid' weinig meer te horen is in grote steden, kan al vanaf 04:08 inschakelen! 

CIP-redacteur Patrick Simons besprak bovenstaand bericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 12:50

Reacties

Jari, wat een vreemde redenatie.

Onder de wet, of niet onder de wet...... Hier is weer een manifestatie van haat, die in de opvoeding wordt aangestuurd (hier letterlijk). Ook de Palestijnse schoolboeken spreken haat. Dit is de opgroeiende generatie, ze worden volgepompt met haat tegen Joden en meer.

Helaas zien we dit steeds meer in NL en Europa. Een sombere toekomst int verschiet ( in elk geval voor de Joden).

Worden deze "moeders" niet vervolgt trouwens....?
J
Hoi Jari Boot,

Ken jij het "handboek, plus toelichtingen, van de 'ideologie van de wreede'?"
J
Hoi Hans,

Jij weet toch ook:

In het handboek van de ´ideologie van de wreede´ wordt op tientallen plaatsten de opdracht verstrekt om kaffirs (ongelovigen incl. mensen van het boek- Joden en mensen van de weg - Christenen) te doden! Men wordt zelfs opgedragen: Neem geen van hen tot vriend!

Deze vrouwen voeren simpel deze ´afgoddelijke´ opdracht uit.

Je hebt helemaal GELIJK dat dit een onacceptabele ´manifestatie van haat´ is.

DUS

Moeten we deze onacceptabele ´ideologie´ ¨per direct VERBIEDEN.

anders stopt dit NOOIT!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen