Rebecca (Becky) Falwell en Jerry Falwell Jr
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Redactie

Falwell noemt aanklacht christelijke universiteit bewuste schending van zijn reputatie

De voormalig directeur van Liberty University Jerry Falwell jr. heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om de rechtszaak van de christelijke universiteit tegen hem te laten vallen. Liberty eist 10 miljoen van de ontslagvergoeding van Falwell terug, omdat hij de affaire van zijn vrouw jaren had verzwegen. Hij stelt volgens Religion News dat eis van Liberty niet terecht is, maar een persoonlijke aanval, de affaire van zijn vrouw had volgens hem überhaupt geen aanleiding mogen zijn tot ontslag.

Fallwell werd in augustus 2020 ontslagen als directeur van Liberty University nadat hij een 'ongepaste foto' plaatste op zijn social media. Op de foto is de christelijke schooldirecteur te zien met een opgengeritste gulp met een drankje in zijn hand waarvan mensen vermoedden dat er alcohol in zat. Het is voor leerlingen van de christelijke universiteit ten strengste verboden alcohol te drinken en seks buiten het huwelijk te hebben. In eerste instantie werd Falwell op non-actief gezet door het schoolbestuur na de ophef rondom de vakantiefoto, maar al snel volgde een aanklacht van een voormalige werknemer van het huishouden Falwell. Hij stelde jarenlang een affaire te hebben gehad met de vrouw van Jerry Falwell. De betrokkenheid van Falwell bij de affaire van zijn vrouw stond daarbij ter discussie.

Liberty University eist 10 miljoen dollar van de voormalig directeur, voor het verzwijgen van de affaire van zijn vrouw. "Het herkauwen van deze gebeurtenissen door middel van rechtszaken dient één missie: Falwells reputatie verpesten door verkeerde karakterisering van gebeurtenissen. En het veroorzaken van publieke schande door buiten de context geplaatste foto's", staat in het verzoek van Falwell aan Lynchburg Circuit Court om de rechtszaak te laten vallen. De rechtbank heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen