Els van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Meisje (16): 'Ik wil graag weten wat mijn taak hier op aarde is'

"Ik ben een 16-jarige meid en ik ben de laatste tijd erg onrustig. Ik heb mijn studie, bijbaan, familie en vrienden, maar ik merk dat ik daarnaast ergens naar op zoek ben. Zelfs uit mijn studie haal ik geen voldoening. Ik ben nog erg jong, maar toch wil ik heel graag weten wat mijn taak is hier op aarde. Zelf heb ik niets waarvoor ik graag zou willen blijven leven, dus ik vraag me af wat voor doel God met mij heeft, waarom Hij mij überhaupt heeft geschapen", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Als je je afvraagt wat Gods doel is voor en met jouw leven, gaat het niet om iets wat je over een jaar of twintig gerealiseerd moet hebben, maar begint het bij vandaag!", antwoordt Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool. "Bij hier en nu! Het is kennelijk Gods wil dat jij vandaag leeft. Hij verlangt vandaag naar jou en in dat verlangen zit duidelijk aanwezig dat jij verlangt naar Hem. Want inderdaad, de dingen van dit leven zijn geen doel in zichzelf: je studie niet, evenmin je hobby’s en al die andere dingen die je noemt.

Wat is de zin van je bestaan? Dat is niet iets wat heel ver weg ligt, zoals ik al zei, maar dat is bij de dag leven. Niet bezorgd zijn om je eten en drinken, je vooral niet focussen op de materiële aspecten van het leven, maar heel eenvoudig jezelf de vraag stellen: hoe kan ik vandaag van betekenis zijn, van toegevoegde waarde zijn voor de mensen en situaties die God op je pad plaatst. Vanuit de rust die voortkomt uit de omgang met God zegen verspreiden!

Dát mag je doel in dit leven zijn: licht en zegen verspreiden. De handen en voeten van de Heere Jezus zijn! Hij zegt het zelf zo: 'Wat je aan de minsten van Mijn broederen hebt gedaan, dat heb je aan Mij gedaan.' Leven wil zeggen dat je elke dag de kansen opraapt en ziet waarin jij van betekenis kan zijn. Dat hoeft absoluut niet altijd in enorme en spectaculaire dingen te zijn. Een klein gebaar, een glimlach, een bemoedigend woordje kan al van heel veel betekenis zijn voor iemand.

Als Jezus zegt dat we eerst het Koninkrijk moeten zoeken en dat al het andere dan wel volgt, gaat het hierom. Vanuit de rust, vrede met God en met jezelf, de sporen van het Koninkrijk zichtbaar maken in jouw persoonlijke leven. (...) God geeft elke dag genoeg licht voor de volgende stap die je mag zetten. Dat is het leven van een gelovige: stap voor stap! En God belooft voldoende licht voor elke volgende stap", aldus Van Dijk.

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

S
Een hele interessante vraag waar ik al meteen het één en ander aan toe wilde voegen maar ik zag bij het meer uitgebreide artikel dat er misschien ook een hulpvraag achter de vraag schuilt dus ik snap het antwoord dat hier gegeven wordt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen