Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2021 door Kerk in Nood

In Nigeria ontvoerde priester (75) vrijgelaten

In Nigeria is pr. Joe Keke (75) na twee weken in gevangenschap te hebben doorgebracht vrijgelaten door zijn ontvoerders. Dat meldt het bisdom Sokoto volgens Kerk in Nood. Zijn medepriester werd bij de aanval op de parochie doodgeschoten en is vorige week begraven.

Volgens pr. Chris Omotosho van het bisdom Sokoto ondergaat pr. Keke medische behandeling. De priester werd ontvoerd tijdens een aanval op de St. Vincent Ferrer parochie door gewapende bandieten op 20 mei. Bij de aanval liet zijn medepriester, pastoor Bello (33), het leven. Diens stoffelijk overschot werd de volgende dag gevonden in een veld achter het catechetisch trainingscentrum. Pr. Bello werd 1 juni begraven.

“Wij zijn hier om te bidden voor berouw en bekering van de daders van deze gruwelijke misdaden”, zei aartsbisschop Matthew Ndagoso van Kaduna in zijn preek tijdens de begrafenisceremonie. “Bid dat God de slachtoffers van deze criminele activiteiten en hun dierbaren de genade zal geven om te vergeven, zodat zij niet twee keer slachtoffer worden.”

De aartsbisschop riep ook de leden van de congregatie op om de daders te vergeven. “Hoe pijnlijk het ook is, als we niet voor altijd slachtoffer willen blijven, moeten we de juiste stap voorwaarts zetten, namelijk hen vergeven die ons dit hebben aangedaan, zelfs als we hen niet kennen”, zei hij. Zij die vergeving beoefenen, worden ware discipelen van onze Meester, die niet alleen bad om vergeving van zijn beulen, maar ook excuses voor hen maakte. Hij bad: ‘Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen”, aldus aartsbisschop Ndagoso. “Ook de moordenaar van pastoor Alfons en vele anderen zoals zij weten niet wat zij doen.”

Lees hier meer op de site van Kerk in Nood.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen