Ark vastgehouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Patrick Goede

BBC: "Onzeewaardige ark van Aad Peters vastgehouden in Ipswich"

Aad Peters mag niet met zijn ark vertrekken uit Ipswich. Dat meldt de BBC. De 70 meter lange ark die in 2019 in het Verenigd Koninkrijk aanmeerde is volgens de nieuwszender niet zeewaardig genoeg. Het gaat om een schaalmodel van de historische ark van 1 op 2. Peters kocht de ark van Johan Huibers in 2010 voor 3 miljoen euro om er een drijvend museum van te maken.

De Maritime and Coastguard Agency (MCA) liet aan de BBC weten dat de boot niet mocht vertrekken uit de haven van Ipswich vanwege "onveilige mankementen". Deze zullen eerst verholpen dienen te worden voordat het ruime sop weer gekozen kan worden. 

Aad Peters was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. In de ark zijn allerlei bijbelverhalen vertegenwoordigd, van Adam en Eva tot aan de kerststal. Peters huurde destijds 50 experts in om binnen vijf maanden een soort museumachtige setting te creëren. Het gaat dus om de 'kleine ark van Noach', niet te verwarren met de grotere versie die nog in het bezit is van Johan Huibers en maar liefst 119 meter lang is. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen