Toneelstuk met transgender Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Redactie

Schotse christenen tegen uitvoeren toneelstuk met transgender-Jezus op scholen in pride-maand

De Schotse lerarenbond Education Institute of Scotland besluit een toneelstuk met een transgender Jezus op te laten voeren op scholen als onderdeel van pride-maand juni. In het toneelstuk 'The Gospel According to Jesus, Queen of Heaven' wordt gespeeld met het idee dat Jezus terugkomt naar de aarde als transgendervrouw, meldt de Christian Post. Christelijke demonstranten kwamen eerder al in opstand tegen het toneelstuk. "We zien dat Bijbels christendom wordt gemarginaliseerd door politieke correctheid", aldus de tegenstanders van het toneelstuk.

Transgender acteur en toneelschrijver van het stuk Jo(e) Clifford reageerde op de kritiek van christenen: "Ik wil simpelweg op een heel erg duidelijke manier onderstrepen dat Jezus mensen zoals ik (transgenders) niet af zou wijzen." Clifford vindt het jammer dat christenen zo negatief zijn over zijn toneelstuk met een transgender Jezus. "Als praktiserend christen wil ik de kerk niet belachelijk maken of spotten met de God of het geloof", aldus de acteur en toneelschrijver. 

De rol van Jezus wordt gespeeld door transgender acteur Jo(e) Clifford, een man die zich identificeert als vrouw. Clifford heeft daarnaast het toneelstuk geschreven waarin Jezus terugkomt naar de aarde als vrouw, verschillende bekende bijbelverhalen uit de evangeliën vertelt en het avondmaal viert met de toeschouwers. "Het avondmaal is een gebaar van solidariteit tot aan de dood. Het is een zegen om met elkaar te delen in dit belangrijke en intieme toneelstuk", aldus Clifford.

Het toneelstuk wordt gespeeld op verschillende scholen als onderdeel van de pride-evenementen op scholen. Bij de eerste uitvoering kwamen ongeveer driehonderd demonstranten bij elkaar met spandoeken met teksten zoals: 'Jezus, Koning der koningen, niet de koningin van de hemel' en 'God zegt: Mijn Zoon is geen viespeuk.' Een van de demonstranten, voorganger Jack Bell uit Glasgow, gaf aan dat hij verbaasd was dat zo weinig christenen zich aansloten bij het protest. "Als dit een toneelstuk was geweest waar in de islamitische profeet Mohammed op een dergelijke manier werd behandeld, was er een sterke reactie gekomen vanuit de moslimgemeenschap", noemt hij als voorbeeld. "Men gebruikt de vrijheid van meningsuiting als excuus voor godslastering. We zien dat Bijbels christendom wordt gemarginaliseerd door politieke correctheid."

Reacties

In één woord Ziek!

Er is een instorting op het gebied van ethiek/biologie/moraal in met name de Westerse samenleving aan de gang van epische omvang.

Zelfs Jezus, de Bijbel en God worden op het altaar van deze amorele, niets ontziende "religie" geofferd. Geofferd aan de "inclusieve-multisexuele-diversiteits" cultus.
Inderdaad “Ziek” het doet mij pijn in mijn hart als ik dit lees.

De boze lacht en doet er alles aan om God belachelijk te maken en christenen te verleiden.

Hoeveel pijn zal het God niet doen dat Zijn Zoon Jezus Christus die zonder zonden was, af te beelden als een zondig persoon?

Die Zichzelf opofferde aan het kruis van Golgotha voor deze vervloekte wereld?

Hoe lang nog o God hebt U nog geduld?? Voor mensen die vol van eigen waan, en van zichzelf vervuld denken alles te kunnen doen?Het is zo satanisch, Gena, o God, gena
Heel triest en dom als men Jezus de Zoon van God zo godslasterlijk wil voorstellen.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen