Europees Parlement
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Dirk van Genderen | Evangelical Focus

Europees parlement gaat stemmen over abortus als grondrecht

Gratis en vrije abortus moet een grondrecht worden in de hele Europese Unie. Dat is althans de mening van het Matic-rapport, wat stelt: "De belemmeringen in de toegang tot abortus leiden tot ongelijkheid bij het bereiken van vrouwenrechten in de hele EU." De bevindingen van het rapport zijn vorm gegeven in een resolutie, waarover wellicht op 23 juni aanstaande wordt gestemd.

Verhullend wordt dan gesproken over "de situatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in de EU". In de resolutie wordt verder gesproken over het bevorderen van seksuele voorlichting, het bestrijden van vrouwelijke genitale verminking en sekshandel en het vergemakkelijken van de toegang tot anticonceptie. Verwacht wordt dat de resolutie zal worden aangenomen.

In het genoemde rapport worden gewetensbezwaarde gezondheidswerkers gehekeld. "Dat is één van de meest problematische barrières. Medische professionals die geen abortussen willen uitvoeren, doen vaak een beroep op hun persoonlijke overtuiging. Het niet willen meewerken aan een abortus op grond van gewetensbezwaren is een schending van mensenrechten en moet worden aangepakt", klinkt het.

Bovenstaand bericht verscheen via Evangelical Focus in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

Het Europese beleid, dat steeds dwingender wordt, ligt in lijn met het D'66 beleid. Beiden hebben min of meer de zelfde agenda. En die agenda wordt steeds minder vrijblijvend.

Meer Europa is meer D66 ideologie.
Jeremia 2:13. Want mijn volk heeft twee boze daden bedreven; Mij, de bron van levend water, hebben zij verlaten, om zichzelf bakken uit te houwen, gebroken bakken, die geen water houden. Menende wijs te zijn, hebben zij de majesteit van de onvergankelijke God vervangen door het beeld van de mens, waardoor het duister is geworden in hun onverstandig hart. En duisternis leidt tot vervreemding van je Schepper.
J
Aanschouw het TROTSE Hoofdkantoor van de EU!

REPLICA van de ONAFGEBOUWDE TOREN VAN BABEL!

Dat MOET elke Christen voldoende afschrikken om daar ook maar een SECONDE deel van uit te willen maken!

Deze bewust gekozen symbolische verbinding met het VERDORVEN BABEL,

is voor mij DE VOORNAAMSTE REDEN om per direct als NEDERLAND uit de EU te stappen!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen