Pamela, teamleider in de Sahel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CIP CROWDFUND

 

"Zelfs de meest gewelddadige IS-strijder heeft Jezus' liefde en genade nodig"

"Zelfs de meest gewelddadige IS-strijder heeft de liefde en genade van Jezus nodig." Pamela heeft een missie. Samen met tien uitgezonden families wil ze in Afrika driehonderd gemeenschappen van Jezus-volgers opzetten. “Ja, de omstandigheden zijn moeilijk, maar het allermoeilijkst vind ik dat hier mensen sterven zonder dat ze Jezus leren kennen.”

Een auto voor het werk in de Sahel is hard nodig. Hoe meer christenen worden getraind en discipelen gaan maken, des te groter de behoefte aan deze auto. Met een auto kunnen we snel reageren op dreigende situaties en gaan we meer mensen bereiken met het goede nieuws van Jezus. Ons doel is om 12.500 Euro op te halen. Doe je mee?

In de Sahel, een smalle strook in Afrika die van west naar oost loopt, wonen 150 miljoen nog onbereikte mensen. Zij hebben geen toegang tot het goede nieuws van Jezus. De afgelopen maanden zijn er namens Operatie Mobilisatie tien families op uitgetrokken om te midden van hongersnoden, politieke conflicten en dreiging van extremistische groepen, te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers. Zij maken het evangelie voor jong en oud zichtbaar, hoorbaar en tastbaar. Pamela is veldleider van het Sahel-project en wil hier de komende jaren minstens driehonderd gemeenschappen van Jezus-volgers opzetten.

"Het Evangelie is nog steeds krachtig genoeg om mensenlevens compleet te veranderen.”

“De Sahel is een groot woestijngebied dat landen betreft zoals Sudan, Niger en Eritrea. In de afgelopen maanden hebben we hele mooie stappen mogen zetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de levens veranderende boodschap van Jezus. Zo zijn er al zeven nieuwe kerken gesticht en hebben meer dan 200 vaders, moeders én kinderen een keuze gemaakt om Jezus aan te nemen als hun redder en verlosser. Daarnaast mochten we in 377 mensen dopen in de Naam van Jezus. Woorden kunnen niet omschrijven hoe dankbaar we God hiervoor zijn. God is aan het werk in de Sahel! Het Evangelie is nog steeds krachtig genoeg om mensenlevens compleet te veranderen.”

Je riskeert je leven
Pamela is dankbaar voor alle geweldige zegeningen, maar heeft tegelijkertijd ook de nodige zorgen. “We trainen gelovigen om erop uit te gaan en te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers. Maar we zijn ons ervan bewust dat dit ons leven kan kosten. Het is hier niet veilig, vanwege toenemende dreiging van extremistische groeperingen zoals IS, al-Qaida, Boko Haram en al-Shabaab. Door de aanslagen en ontvoeringen voel ik mij extra verantwoordelijk voor de veiligheid van alle zendelingen en hun gezinnen. Ook is het deze maanden rond de 45 graden Celsius en slapen veel mensen buiten, omdat het ‘s nachts beter afkoelt. Daarnaast valt er te weinig regen om zelf groenten en ander voedsel te verbouwen, dat maakt het extra zwaar. Zelfs dieren drogen uit en veel mensen in mijn omgeving zijn hier ziek en overlijden. 

“Ja, de omstandigheden zijn moeilijk, maar het allermoeilijkst vind ik dat hier mensen sterven zonder dat ze Jezus leren kennen.”

Focus en gebed
Je zou je kunnen afvragen waarom we dit doen? Op die vraag heb ik eigenlijk maar één antwoord: omdat Jezus dit deed voor mij. Hij gaf alles om ons te verzoenen met God. Hij gaf Zijn leven, om jou en mij eeuwig leven te geven! Wij voelen ons geroepen om hetzelfde te doen en anderen te laten delen in die liefde. We hebben Zijn genade, liefde en kracht iedere dag weer nodig om dit werk te kunnen doen. Maar niet alleen wij hebben dit nodig… iedereen heeft dit nodig! Zelfs de meest gewelddadige IS-strijder heeft de liefde en genade van Jezus nodig. Ja, de omstandigheden zijn moeilijk, maar het allermoeilijkst vind ik dat hier mensen sterven zonder dat ze Jezus leren kennen. Het is mijn grootste gebed dat er meer mensen komen die discipelen willen maken. We bouwen door heel de Sahel heen aan gemeenschappen van Jezus-volgers. We lezen met elkaar de Bijbel, bidden voor hen en dragen zorg voor elkaar. Geestelijk en lichamelijk. Verder bid ik dagelijks om focus, zodat niks mij zal kunnen tegenhouden om mensen te vertellen over wie Hun heeft gered, genezen en bevrijd. 

Een auto is hard nodig
Pamela heeft nog geen auto om haar werk goed te kunnen doen. Een auto is hard nodig, omdat Pamela op deze manier mobiel is en snel kan reageren op dreigende en acute situaties. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van conflicten, het opvangen van kinderen van zendelingen, rijden naar een ziekenhuis, regelen van praktische zaken zoals geld pinnen, water en voedsel halen en mensen van het vliegveld halen.

Echter om in een woestijngebied als de Sahel te kunnen rijden, moet je een goede auto hebben. In totaal kost de auto 60.000 euro. Ons doel is om hiervan ¼ deel op te halen, namelijk 12.500 euro. Geef jij een ruitenwisser, wieldop of raam voor dit prachtige project?

Draag bij aan de onmisbare auto via de CIP Crowdfund