Lydia (links voor) tijdens de worship in Best Life Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET BEST LIFE COLLEGE

 

Van jeugddetentie naar geboeid door Gods liefde

Op jonge leeftijd zijn Lydia’s ouders gescheiden. Lydia ontpopte zich tot rebelse tiener die op vroege leeftijd leerde roken en drinken. Ze kreeg relaties met verkeerde mannen en kwam zelfs bij jeugddetentie terecht. Maar God heeft Lydia geraakt op haar zwakste moment. Ze heeft God opnieuw leren kennen en door Bijbel College heeft ze geleerd dat God oneindig veel van haar houdt.

Best Life College
Best Life College biedt een op maat gesneden opleiding van een half of heel jaar in Utrecht voor jongvolwassenen die op zoek zijn naar God’s plan voor hun leven en hun persoonlijke gaven en talenten verder willen ontwikkelen’

Lydia (28): Op mijn zwakste moment had ik niet durven dromen dat het nu zo goed met mij gaat. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer vijf jaar was. Tot dat moment was mijn leven onbezorgd. We gingen samen naar de kerk, ik herinner mij voornamelijk een fijne tijd, zonder de ruzies in huis die er echt wel waren. Na de scheiding woonde ik bij mijn moeder en zij zocht een kerk voor ons, die we nooit hebben gevonden. Vanaf de basisschool werd ik veel gepest, en niet alleen op school. Ik voelde mij onveilig. Bij mijn vader wilde ik ook niet wonen omdat ik mij daar niet prettig voelde. 

"Ik heb hem na eindeloos geruzie neergestoken, met het mes wat ik altijd bij mij had"

Stelen in winkels
Vanaf mijn negende bleef ik soms van school weg, en begon met stelen in winkels. Kort daarop ben ik begonnen met roken en drinken. Ik wilde echt doen waar ik zelf zin in had, vooral in mijn middelbare schoolperiode. Ik kreeg vriendjes die mij meer voor hun eigen behoefte gebruikten, dat voelde ik wel. Maar ik was een meisje dat makkelijk te vangen was, van de buitenkant stoer, maar van binnen onzeker.

Vanaf mijn zestiende jaar ging het echt niet goed. Met de nieuwe vriend van mijn moeder kon ik niet goed opschieten. Ik belandde thuis in een spiraal van negativiteit, vooral doordat ik vaak midden in de nacht thuiskwam van mijn vriendje. Voor mijn moeder was het de druppel die de emmer deed overlopen: ze zette me het huis uit.

Ik ben toen naar een kamer-training centrum gegaan en voelde mij diep ongelukkig. Bovendien was mijn relatie van toen niet erg gezond. Na een jaar kreeg ik steeds minder contact met vriendinnen of familie. Mijn gevoelens over dat mijn vriendje vaak vreemd ging, besprak ik met niemand. Ik voelde me steeds onveiliger, en nadat de ex-vriendin van mijn vriend mij had bedreigd, besloot ik standaard een mes op zak te dragen. Toen ik weer een bericht kreeg dat mijn vriend vreemd was gegaan, ben ik gevlucht in drank en stapte woedend op mijn vriend af. Na aanhoudend aanbellen deed hij uiteindelijk open. Ik heb hem na eindeloos geruzie neergestoken, met het mes wat ik altijd bij mij had.

"Bij Best Life Church voelde ik me overladen door een onverklaarbare liefde"

De God van vroeger
Zo kwam ik in de jeugddetentie terecht. Toen ik mijn roes moest uitslapen, gaf me dat de tijd om te beseffen wat er was gebeurd. Tot mijn grote schrik hield de politie me vast... Ik heb veel gehuild en voelde mij eenzaam. Ik had nog steeds slecht contact met familie. Het enige wat ik van mijn moeder had, was een bijbeltje. Toen herinnerde ik me de God die ik vroeger had leren kennen. Ik heb het naar Hem uitgeroepen.

Elke zondag zat in de kapel. Dit vond ik prettig, omdat ik rust ervoer in deze kapel met al z’n privacy. Dat was ongekend in detentie. In mijn bijbeltje probeerde ik alles te lezen wat met God te maken had. Mijn reclasseringsmedewerker bleef mij begeleiden ook na 5 maanden jeugddetentie. Hij adviseerde mij, eenmaal weer op straat, om een kerk te zoeken. Ik had hier in eerste instantie geen zin in, maar heb uiteindelijk de stap gewaagd. Bij Best Life Church voelde ik me overladen door een onverklaarbare liefde. Ik huilde uit het diepst van mijn tenen en liep overdonderd de deur weer uit. Het duurde wel een half jaar voor ik voor de tweede keer durfde gaan. Maar na een aantal jaar in deze gemeente weet ik dat ik echt Jezus heb ervaren, het was als een warme omhelzing die nooit meer losliet.

"Ik was het niet meer gewend om zoveel goedheid te ervaren"

Na dit mooie moment moet ik ook bekennen dat ik het lastig vond. Ik was het niet meer gewend om zoveel goedheid te ervaren, mensen durfde ik niet gelijk te vertrouwen. Mijn denken moest veranderd worden, dit heeft echt tijd nodig gehad. Ondertussen had ik veel passie voor God die ik met anderen wilde delen. Want in al mijn gebrokenheid wilde ik dit gevoel dat Jezus van mij houdt nooit meer kwijt. Dat wilde ik delen met anderen om mij heen.

Waar het geloof om draait
Na ongeveer vier jaar in de kerk besloot ik, na veel aanmoedigingen, toch bijbelschool te gaan doen. Ik deed Best Life College waar ik leerde stilstaan bij waar het geloof om draait. Ik leerde dat God mij volledig liefheeft, ook in alles waarin ik nog vernieuwd of hersteld moet worden. Ik kan verkeerde keuzes maken, maar Gods liefde verandert niet. Dit is voor mij de basis geworden van mijn geloof, waar ik nooit meer over twijfel. Ik moest het gewoon ondervinden, in de groep met studenten.

Mijn relatie met God voelt als een goed huwelijk, ik moet er elke dag aan blijven werken. Maar de basis is goed en daar mag ik op blijven vertrouwen.

Overweeg jij om een bijbelschool te doen? Doe mee met de Experience Day van Best Life College op zaterdag 19 juni. Ervaar hoe een dag College eruit ziet, volg workshops, maak kennis met het team en leer toekomstige mede-studenten kennen! Aanmelden kan via bestlifecollege.nl.’